Al heel wat recepten kan je hier op m’n site vinden en hoe leuk is het om te zien dat steeds meer mensen me hier weten te vinden. Inmiddels plaats ik hier van alles en zijn het niet alleen baksels maar eigenlijk komt alles vanuit de keuken wel voorbij. Oh en de barbecue. Soms denk ik dan het niet iedereen hier alles vind, vooral vanwege m’n naam, Baksels by Mandy. Maar een naam veranderen is ook wel erg rigoureus. En ik denk dan maar zo, ik bak er wel wat van 😉
Op dit moment, vooral vanwege de zomerse temperaturen, doen de salades het erg goed. Wat te snappen is, want ze kosten niet veel werk, zijn gezond en je kan er eindeloos mee variëren. De Viral Komkommer Salade springt er op dit moment uit, dus dacht deel hem hier ook nog even. Klik hier en je komt op de juiste pagina. Maar door die zomerse temperaturen ben ik wat verzand in alle salades en begon ik de zoete baksels wat te missen. Daar moest verandering in komen vond ik, dus toen het afgelopen zondag pijpenstelen regende ben ik de keuken ingedoken.
Zaterdag hadden we een barbecue en daar hadden we nog wat vers fruit van over, waaronder nectarines. Laat nectarines nu het perfecte zomer fruit zijn. Dus liet ik m’n radartjes draaien om iets te bedenken waar ik mee aan de slag kon. Ik bedacht iets met mini gebakjes, maar dat heb ik al online staan. Zoals deze snelle nectarine gebakjes of deze heerlijke kleine monchou taartjes. Een crumble met ijs? Och, heel goed idee, maar ook al eens gemaakt! Bekijk snel deze geweldige nectarine crumble. Iets met pancakes dan, je raad het al, ook al eens wat mee gemaakt, heerlijke amandelmeel pancakes met nectarines natuurlijk!




Iets gezonds of gezonders doet het ook altijd wel goed. Dus is dat een optie? Ik maak dan altijd even een rondje door de keuken. Trek alle kastdeurtjes open, check de koelkast en dan nog even Pinterest langs, maar er kwam niets naar boven waarvan ik dacht dit is een goed idee. Dus m’n eigen site weer afgespeurd. Ik kwam toen deze yoghurt cake tegen, die bleef even hangen. En uiteindelijk werd dit de inspiratie voor deze nectarine kwark cake.
De yoghurt cake wilde ik gezonder maken en lekker fruitig door de nectarines toe te voegen. In de kast had ik nog een zak met Pure Via alternatief voor kristalsuiker liggen. Ongeopend dus het werd tijd om daar eens wat mee te doen. Al met al kwam ik dus op een nectarine kwark cake uit. Waar een regenachtige zondag en de leftovers van een barbecue wel niet goed voor zijn!
Maar goed, je bedenkt wat, maar dan moet het ook goed uitpakken. Zijn de verhoudingen goed? Niet droog, niet te nat? Niet te zoet, vooral niet smakeloos? Ach, schouderklopjes voor mij 😉 want deze pakte echt fantastisch uit! Een mega lekkere cake, precies smeuïg genoeg en de smaak van nectarines maakt het helemaal af. En ook fijn dat hij gezond(er) is. Een plak bevat een kleine 121 Kcal. Hij vult goed, dus een tweede plak is niet nodig, maar wel lekker! Op één plak kan je niet leven toch?!
Ga ook aan de slag met deze gezonde(re) zomerse kwark cake met nectarines, heerlijk zoet en fris tegelijk!

Nectarine kwark cake
Equipment
- cake vorm 23 cm
 
Ingrediënten
- 200 gr bloem + 2 tl extra
 - 1½ tl bakpoeder
 - snuf zout
 - 80 gr suikervervanger
 - 115 gr magere kwark
 - 55 ml kokosolie
 - 2 eieren
 - 2 tl vanille
 - 200 gr nectarines in kleine stukjes
 
Instructies
- Meng de eieren samen met de suikervervanger, kwark, vanille en kokosolie tot een egaal mengsel.

 - Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng tot een dik beslag.
 - Strooi de 2 tl bloem over de stukjes nectarine en schep om zodat alles bedekt is.
 - Meng ze nu door het cake beslag en giet het beslag in een ingevette of met bakpapier bekleedde cakevorm.

 - Bak nu mooi goud bruin in een voorverwarmde oven op 180℃, onder bovenwarmte, in ongeveer 50 minuten. De cake is gaar wanneer je een saté er in prikt en deze er schoon uit komt.

 - Haal na 10 minuten uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
 
Notities
- Als suikervervanger gebruikte ik de suiker van Pure Via. Met deze kan je alle suiker 1:1 vervangen, ideaal!
 - Je kan dus ook gewone suiker gebruiken in dit recept.
 - De kokosolie kan je ook vervangen voor olijfolie of zonnebloemolie.
 
								






