De viral komkommer salade, je weet wel zo’n trend van het moment. Net zoiets als de cottage cheese wrap en de cruffins. Iets wat iemand verzint en totaal los gaat op de socials. Viral dus, of viraal op z’n Hollands.
Meestal zeg ik dat ik niet zo gevoelig ben voor viral dingen, of trendjes, maar stiekem doe ik er toch best vaak aan mee. Maar wel door er een eigen draai aan te geven. En ik moet eerlijk toegeven dat het ook wel de moeite waard is mee te doen.
Dat geld zeker ook voor deze komkommer salade. Komkommers zijn hier niet aan te slepen, dat er 5 per week doorheen gaan is geen grapje. De kids nemen het mee naar school, manlief in zijn lunch salades, bij het avondeten en dan nog lekker als snack.
De salade is al meerdere keren op m’n tijdlijn voorbij gekomen. Zowel op Facebook, Instagram & Pinterest. Ik ben gek op komkommer en dan vooral die bij wok of de betere tapas/japas. Zo’n zoet zure, of pittige, ik kan daar bakken van weg eten.
Dus hoogtijd om het zelf te proberen. Je hebt niet veel nodig, geen snij kunsten, gewoon een mes, kaasschaaf, rasp of mandoline en een bakje met deksel. Natuurlijk de komkommer en wat jij maar lekker vind, schudden en et voilà!
Hier onder vind je hoe ik de viral komkommer salade graag maak. En ik vreet hier dus nog net niet mijn vingers bij op 😉
Heb jij de viral komkommer salade al gemaakt? Wat zijn jouw favoriete ingrediënten? Je nog niet aan deze trend gewaagd? Probeer het dan nu! Hij stelt echt niet teleur.
Viral komkommer salade
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 2 el soja saus
- 1 el sweet chili saus
- 1 tl sushi azijn
- 1 tl sesamolie
- ½ tl knoflookpoeder
- 1 el gebakken uitjes
- 1 tl zwart sesamzaad
Instructies
- Pak een mandoline, kaasschaaf of rasp. En snij de komkommer in fijne plakjes. Indien geen van bovenstaande in huis, snij gewoon plakjes met een mes.
- Doe alle ingrediënten in een afsluitbaar bakje.
- Deksel erop, goed dicht houden, schudden maar!
- Pak een vork en eet smakelijk!