Cottage cheese flatbread hype

De definitie van hype. Een hype is een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Maar voor ons foodies, recept ontwikkelaars, influencers of hoe je ons ook wilt noemen is een hype stiekem best belangrijk. Zet je een hype neer dan heb je een mega knaller te pakken waarbij je socials flink kunnen groeien of je website bezoeken de lucht in kunnen schieten. Is er een hype gestart door iemand anders, dan word je haast gedwongen er in mee te gaan, want mis je die trein dan kan je dat een hoop volgers of views kosten.

Maar goed, je moet wel bij je zelf blijven en ik wil hier iets neer zetten waar ik zelf blij van word en waar hopelijk ook jij blij van word. Dus als dit met een hype is dan prima, maar als ik de hype niet bij me vind passen dan sla ik hem gewoon over. Of dat slim is? Weet ik niet, maar goed, dus doen wat bij jou past!

Nu was er laatst, of is er nog steeds wel, de cottage cheese flatbread hype. Een soort gezonde versie van een flatbread of wrap. Lekker high proteïn, hoog in eiwit dus en belegd met alles wat jij lekker vind. Wel handig om het beleg dan ook enigszins gezond te houden 😉

Je maakt hem heel simpel met cottage cheese en eieren, je voegt er wat kruiden naar keuze aan toe even goed mixen giet het op een bakplaat even in de oven en eet smakelijk! Die kruiden zijn overigens, naar mijn mening, wel echt een must, anders smaakt het voor geen meter. Maar goed wat ik zeg, mijn bescheiden mening.

Hoe denk jij over het fenomeen hype? En ben jij een meeloper of haak je af? Ben toch benieuwd of je je aan deze gaat wagen! De trend van dit moment. Let me know 🙂

Cottage cheese flatbread

Cottage cheese flatbread

De trend van dit moment, cottage cheese flatbread
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang lunch
Keuken Amerikaans
Porties 2
calorieën 330 kcal

Ingrediënten
  

  • 200 gr cottage cheese
  • 2 eieren
  • ½ tl paprika poeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Ik gebruikte hiervoor een blender, zo krijg je geen klontjes.
    Ingrediënten
  • Giet het beslag op een met bakpier bekleedde bakplaat. Verdeel zodat je een mooi egale rechthoek hebt.
    flatbread bakplaat
  • Bak, in een voorverwarmde oven, op 200℃ (onderboven warmte) mooi goud bruin in ongeveer 30 minuten.
    flatbread oven
  • Laat afkoelen, beleg met wat je maar wilt. Ik besmeerde hem met kruiden roomkaas, kipfilet, komkommer en snack tomaatjes.
    Flatbread

Notities

  • Calorieën zijn berekend zonder beleg. 
  • De trend van dit moment, waarbij ik vaak voorbij zie komen dat dit voor 1 persoon is, ik reken voor dit recept 2 personen. Het vult enorm! 
Trefwoord Cottage cheese, Flatbread, High Protein, Hype, Low Carb, Tiktok, Trend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept