De zomer wil nog niet echt van de grond komen helaas. Maar van de momenten waarop de zon schijnt, geniet ik des te meer. Ik ben dol op de zon, dol op warm weer. Het maakt me blij, het maakt me gelukkig en het maakt me een leuker mens.
Nu de vakantie er aan komt ben ik ook al een stuk beter te genieten 😉 We zijn aan het aftellen en dat doen we met zoveel leuke dingen! We hadden afgelopen weken een mooie bruiloft, een heerlijk ‘losgaan’ feest en dit weekend mogen we genieten van wat klassieks. Ik dacht dus, ik moet vandaag wat klassieks plaatsen. Dat had ik natuurlijk niet paraat. Maar nectarines zijn misschien wel klassiek? Ja dus, de nectarine bestaat al sinds ongeveer 1720. Dus toch wel een klassiek fruit.
Mooi bruggetje naar ons uitje van dit weekend, we gaan naar André Rieu! Hoe leuk! Ja, we gaan van het een naar het ander, behoorlijke uiterste. Van Defqon 1 naar André Rieu. Met een deel van de zelfde vrienden groep. Allemaal leuke lingen en ik geniet er enorm van.
Daarna wordt het echt aftellen naar onze reis naar Zuid-Afrika. Daarover, hopelijk vinden jullie dat leuk, ga ik jullie later meer vertellen. Dit in de vorm van een blog, met recepten natuurlijk. Hoe dit precies vorm gaat krijgen, dat zien jullie snel genoeg.
Maar goed, nu dus eerst lekkere gebakjes met een klassiek fruit. Echt mega lekkere volkoren bladerdeeg gebakjes, met heerlijke monchou en zomerse nectarines. Ga jij ze maken op deze zondag bakdag? Of misschien op een ander moment? Ik ben erg benieuwd naar wat je er van vind. Laat je een berichtje voor me achter?
Enjoy!
Nectarine gebakjes
Equipment
- Deegroller
- Ronde uitsteker 10cm
- Ronde uitsteker 8cm
Ingrediënten
- 200 gr monchou
- 2 nectarines
- 2 el honing
- 1 el vanille
- 4 blaadjes volkoren bladerdeeg
Instructies
- Laat de bladerdeeg ontdooien mocht dit nodig zijn.
- Steek er rondjes uit met de grote uitsteker.
- Druk met een iets kleinere in het midden een cirkel, niet helemaal door.
- Kneed de restjes even door, rol met een deegroller weer plat en steek de overige rondjes uit.
- Leg de bladerdeeg rondjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Meng de monchou met de honing en vanille. En schep op elk rondje een eetlepel van het mengsel.
- Was de nectarines en snij in kleine schijfjes. Verdeel de schijfjes over het monchou mengsel.
- Bak de gebakjes, in een voorverwarmde oven, op 220℃ (onderboven warmte) in ongeveer 15 minuten mooi bruin.
- Eet de gebakjes, lauwwarm of helemaal afgekoeld!
Notities
- Voor dit recept gebruikte ik monchou, lekker stevig, een andere roomkaas kan natuurlijk ook.
3 reacties
Wat een toffe gebakjes, heel laagdrempelig te maken.
Zien er mooi uit, maar zijn ook nog eens heel lekker! Heel benieuwd naar je volgende recept.
O, wat een heerlijke recepten.
Maar je schrijft ook heel leuk!
Dus kom maar door met je avonturen in Zuid-Afrika 😁
Heel lief, dank je wel 🙂 Het is een heel bijzonder hier de eerste week zit er alweer op, gaat heel hard allemaal. Tot eind augustus aan de telefoon 😉