Yoghurt Cake

Een cake kan je op vele manieren maken, belangrijk is wel dat het geen droge cake wordt. Maar een hele natte cake zoals oma’s cake is ook weer niet helemaal de bedoeling. Een heerlijk smeuïge cake dat is wat je zoekt. Door een cake met yoghurt te maken kan je dat bereiken.

Van yoghurt.nl ontving ik laatst een heuse yoghurt maker. Hoe leuk is dat, je eigen yoghurt maken? En wat doe je er dan mee? Het is wat beperkter houdbaar dus alleen mee ontbijten red je niet. Ideeën genoeg! Dus eerst aan de slag met de yoghurt. Het fermenteren heeft even tijd nodig, dus je moet op tijd beginnen. Ik was niet zo heel slim, want ik dacht in de middag ik zet de yoghurt maker aan. Niet bedenkend dat deze dus heel wat uurtjes nodig heeft. Ik moest er dus midden in de nacht voor uit. Nu las ik dat hoe langer je hem laat staan, hoe zuurder. Daarmee had ik tijd gewonnen, zo liet ik hem staan tot de volgende ochtend. Want ik houd wel van zuur!

De volgende ochtend het overtollige vocht afgegoten en daarna laten koelen in de koelkast. Helaas bleek het lange fermenteren toch niet helemaal de bedoeling, de yoghurt leek wel geschift. Qua smaak prima maar niet echt een lekker aangezicht.

En daar verscheen het yoghurt cake recept! Nu snap ik dat niet iedereen een yoghurt maker heeft en dan ook nog niet gelijk zin heeft om hier dan zoveel uren in te steken voor een cake. Dus gebruik gewoon lekker de yoghurt die al bij jou in de koelkast staat.

Yoghurt Cake met Home made Yoghurt Cake

Yoghurt Cake

Een heerlijk zachte yoghurt cake.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak
Keuken Nederlands
Porties 12
calorieën 155 kcal

Equipment

  • cakevorm 23 cm

Ingrediënten
  

  • 200 gr bloem
  • tl bakpoeder
  • flinke snuf zout
  • 80 gr witte basterd suiker
  • 115 gr yoghurt
  • 55 ml olijfolie
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille aroma

Instructies
 

  • Meng de eieren samen met de suiker, yoghurt, vanille en olijfolie tot een egaal mengsel.
  • Voeg nu de bloem, bakpoeder en het zout toe.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier, of vet deze goed in.
  • Doe het beslag in de cakevorm en bak voor ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180℃ (onder bovenwarmte).
    De cake is gaar wanneer je een saté prikker er in prikt en deze er schoon uit komt.

Notities

  • Ik gebruikte zelf gemaakte Bulgaarse yoghurt. Deze maakte ik met de yoghurt maker van Yoghurt.nl
  • Je kan gewoon yoghurt gebruiken die bij jou in de koelkast staat.

 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Laden…
Trefwoord Cake, Simpel, Yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept