De nectarines komen weer bijna in het seizoen, daar word ik bij van. Nectarines vind ik echt super lekker. Ik gooi ze in salades, maaltijden met couscous en ik eet ze natuurlijk ook gewoon zo. Lekker sappig, super kleffe/plakkerige handjes. Maar super genieten, vind ik 😉
Wist je dat veel mensen denken dat nectarines een kruising zijn van perziken en pruimen? Dit is niet zo, het is echt een op zich staand fruit. Nectarines zitten vol met vitamine C en B3, heel goed voor de weerstand dus. Nectarines zijn lastig te schillen, dus ideaal dat je de schil gewoon kan eten. Wel eerst even goed wassen!
Een crumble, een kruimeldeeg, wordt veelal gebruikt in combinatie met fruit. Het valt in de categorie gebak. Een snelle taart zonder bodem. Men denkt dat de crumble is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Engeland. Het meest bekend is natuurijk de appel kruimel, apple crumble.
Omdat ik dus zo gek ben op nectarines vond ik het leuk om deze te verwerken in een crumble. Ook word ik altijd blij van havermout, dus waarom niet combineren? Het werd deze nectarine havermout crumble. Simpel te maken, zowel warm als koud erg lekker. Dus geen reden om deze niet te maken. Je kan hem eten als toetje, heerlijk met ijs. Of gewoon bij je kopje koffie. Wij aten hem gewoon zo, samen met manlief op de bank. Beide een lepel, schaal in het midden en gaan!
Ga jij genieten van deze heerlijke crumble vol nectarines?
Nectarine Havermout Crumble
Equipment
- Ovenschaal 20×20
Ingrediënten
Nectarines
- 6 nectarines
- 60 gr bruine basterdsuiker
- 1 el citroensap
- 2 tl maïzena
Havermout Crumble
- 150 gr ongezouten roomboter, koud in kleine blokjes
- 120 gr bloem
- 45 gr havermout
- 100 gr bruine basterdsuiker
- snuf zout
Instructies
Nectarines
- Was de nectarines en snij in stukjes, ik sneed ze in kleine schijfjes.
- Meng ze met de suiker, citroensap en maïzena.
- Verdeel over een ingevette ovenschaal.
Havermout Crumble
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot er een crumble ontstaat. Dit kan je met een keukenmachine doen, maar ook door alles goed tussen je vingers te wrijven.
- Strooi de crumble over de nectarines.
- Zet de nectarine havermout crumble in een voorverwarmde oven (onderboven warmte) op 180℃, voor ongeveer 40 minuten.
- De crumble is klaar wanneer deze mooi goud bruin is. Eet nog een beetje warm of laat helemaal afkoelen. Beide erg lekker. Helemaal af maken? Eet met een bolletje ijs!
Eén reactie
Wat een heerlijk recept! Dit gaat zeker een favoriet worden bij ons thuis. 🌟