Nectarine Havermout Crumble
Een heerlijke lente variant van een crumble!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 8
calorieën 308 kcal
Nectarines
- 6 nectarines
- 60 gr bruine basterdsuiker
- 1 el citroensap
- 2 tl maïzena
Havermout Crumble
- 150 gr ongezouten roomboter, koud in kleine blokjes
- 120 gr bloem
- 45 gr havermout
- 100 gr bruine basterdsuiker
- snuf zout
Nectarines
Was de nectarines en snij in stukjes, ik sneed ze in kleine schijfjes.
Meng ze met de suiker, citroensap en maïzena.
Verdeel over een ingevette ovenschaal.
Havermout Crumble
Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot er een crumble ontstaat. Dit kan je met een keukenmachine doen, maar ook door alles goed tussen je vingers te wrijven.
Strooi de crumble over de nectarines.
Zet de nectarine havermout crumble in een voorverwarmde oven (onderboven warmte) op 180℃, voor ongeveer 40 minuten.
De crumble is klaar wanneer deze mooi goud bruin is. Eet nog een beetje warm of laat helemaal afkoelen. Beide erg lekker. Helemaal af maken? Eet met een bolletje ijs!
Trefwoord Crumble, Dessert, Gebak, Ijs, Lente, Nagerecht, Nectarines