Het is september en officieel begint de herfst op de 21e, maar de meteorologische herfst is op 1 september al begonnen. Dat heeft iets met het klimaat en het KNMI te maken. Ik heb er verder weinig verstand van dus mocht je er meer over willen weten, check dan Google 😉
De herfst is dus begonnen, of in aantocht. Ook qua weer lijkt het nu echt herfst te worden. Komende dagen staat in het teken van regen en wind. Met temperaturen van rond de 15 graden vind ik het ronduit koud. Nu is het inmiddels wel bekend dat ik een zomer fanaat ben dus ergens vind ik het jammer dat we die dagen voorlopig weer even moeten missen. Maar aan de andere kant kan ik de herfst en de komende donkere dagen ook wel waarderen. Gordijntjes dicht, kopje thee en een dekentje op de bank, lekker knus!
En de herfst brengt ook weer allerlei lekkers met zich mee. De pompoen en speculaas komen weer op het menu. Oh en ik weet dat de pepernoten/kruidnoten eigenlijk pas voor de wintermaanden zijn, maar ook die zijn al in huis gehaald. De speculaas gaat hier trouwens overal door heen. Lekkere speculaas pancakes, speculaas macarons je kan eindeloos veel lekkere dingen maken met speculaas en speculaas kruiden.
Zo ook deze overheerlijke scones. En ja dat vind ik echt, ik kan deze dus allemaal zo zelf opeten. En weet je wat ik handig vind? Ik gebruik vaak schuddebuikjes, dat is puur gemakzucht hoor. Je kan natuurlijk ook gewoon wat speculaasjes verkruimelen.
Bij scones hoort eigenlijk jam en clotted cream, maar bij de speculaas versie vind ik clotted cream persoonlijk niet zo passend. Ik vind het heerlijk om ze lekker zo op te peuzelen, maar een rood fruit jam misstaat ook niet.
Met het start van de herfst dus dit heerlijke herfst recept. Speculaas scones! Geniet van deze lekkernij bij de brunch, high tea, afternoon tea of gewoon als tussendoortje. Dit recept is voor 8 stuks, je ziet er op de foto maar 7 want sja proeven! En al snel was de rest ook op kan ik je vertellen.
Ik ga me nu verder toch maar over geven aan de komende herfst. En jij? Ga jij aan de slag met dit lekkere herfst recept? Laat me weten wat je er van vind!
Speculaas scones
Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 1 ei
- 50 gr fijne kristal suiker
- 30 gr ongezouten roomboter
- 100 gr magere yoghurt
- 1 el speculaas kruiden
- 30 gr schuddebuikjes
- scheutje melk
Instructies
- Meng alle ingrdiënten, behalve de schuddebuikjes en de melk, goed door elkaar tot je een mooi deeg hebt.
- Meng nu beetje bij beetje de schuddebuikjes toe.
- Maak een mooie platte bol, doe dit op een met bloem bedekt werkblad. Ongeveer een dikte van 2cm.
- Snij er 8 mooie pizza punten van.
- Leg ze op een met bakpapier bekleedde pakplaat en bestrijk met de melk.
- Bak ze in ongeveer 22 minuten mooi goud bruin. 200℃ onderboven warmte, voorverwarmd.