Speculaas Pancakes

Het is herfst, de blaadjes zijn van de bomen gevallen en het regent pijpenstelen. De herfstvakantie is geweest en de winter staat alweer voor de deur. Ik ben een echt zomer mens, maar van dit weer kan ik ook genieten. Niets moet alles mag, lekker de gordijnen dicht, kaarsjes aan. Filmpje erin, zoals we dat vroeger zeiden, tegenwoordig zetten we Netflix of een andere streamingsdienst aan. Oh en vergeet dat dekentje op de bank niet. De kids hier zeggen altijd als het donker begint te worden, net voor een regenbui, ooh mogen we met een plankje op de bank? Lekker knus. Dat is toch een heerlijk gevoel?

Speculaas hoort toch echt bij de herfst, ik gooi speculaaskruiden overal door heen. Bananenbrood, cake, boterkoek, granola en dus ook door de pancakes. Heerlijke speculaas pancakes. De kids snoepen hier ook zo lekker van. Om het helemaal af te maken kan je er wat appeltjes bij bakken, een speculaasje er over heen kruimelen en scheutje agave siroop er over heen doen. Zo eet je net een appeltaartje voor ontbijt, of brunch, of lunch 😉

Sinds we in dit huis wonen hebben we een appelboom, deze heeft nog niet teleurgesteld want elk jaar hebben we flink wat appels. Ik heb er al van alles mee gemaakt. Van appeltaart, natuurijk, appelcake, apple crumble en nu ook pancakes. Lekkere speculaas pancakes afgetopt met warm gebakken appeltjes uit eigen tuin. Je kan zelf natuurlijk een appel naar keuze gebruiken.

Al overtuigd om ze zelf te maken?

Speculaas pancakes met gebakken appeltjes

Speculaas Pancakes

Heerlijke speculaas pancakes met gebakken appeltjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 2
calorieën 550 kcal

Equipment

  • pannenkoekenpan

Ingrediënten
  

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 175 ml melk
  • 3 el donker bruine basterdsuiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 2 appeltjes

Optioneel

  • agave siroop
  • speculaasjes verkruimeld

Instructies
 

  • Meng, buiten de appeltjes en 1 el suiker, alle ingrediënten tot een egaal beslag.
  • Verhit een pannenkoekenpan, of gewone koekenpan, doe er en drupje olie in. Ik gebruikte een heel klein beetje, alleen de eerste ronde. Als de pan goed heet is laten de pancakes vanzelf goed los.
  • Schep steeds 3 hoopjes in de pan, draai na een minuut of 3 om en bak de pancakes mooi bruin. Herhaal tot het beslag op is.
  • Schil de appeltjes en snij in kleine blokjes.
  • Bak ze in koekenpan met de overgebleven suiker tot ze mooi goud bruin zijn.
  • Stapel de pancakes op en versier met de appeltjes, speculaaskruimels en wat agave siroop. Net een gebakje!

Notities

  • Je kan de appeltjes ook weg laten en gewoon lekker zo smullen.
  • Een heerlijk herfst ontbijtje, maar kan eigenlijk altijd.
 
 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden…
Trefwoord Appel, Pancakes, Speculaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept