Zo vlak voor de Corona periode was de maat vol. Die zwangerschapskilo’s moesten er toch echt eens af. Na de zwangerschap van dochterlief was ik met 6 weken weer op m’n oude figuur. Bij zoonlief was dit na een jaar nog steeds niet. Pff, om chagrijnig van te worden. Dit terwijl ik niet veel anders deed. Achteraf doe je natuurlijk wel dingen anders, want anders zou het niet zo’n verschil hebben gemaakt. Nu denk ik dat het oa te maken heeft gehad met de periode waarin ik ben bevallen. Dochterlief, april en volop zomer weer. Zoonlief begin winter, met sneeuw. Wat maakt dat je minder buiten bent en dus ook minder beweging hebt.
Waar ik hier mee naar toe wil? Nou in die periode werden we weer lid van de sportschool en gingen we ook op onze intake letten. Corona gooide wat roet in het eten, maar desondanks weerhield het niet om door te blijven zetten. Zo ontstonden er ook wat favoriete gezonde recepten. Om alles goed bij te houden en nieuwe recepten te vinden gebruikte we verschillende apps. Zo vond ik een recept voor paella, hier deed ik wat aanpassingen aan en het werd een blijvertje.
Nu kreeg ik van Lassie laatst de gelegenheid om hun BijnaKlaar Risotto en ook Paella te proberen. Een mooie kans om mijn paella nog sneller klaar te hebben! En ik kan je zeggen, dat is gelukt. En hoe?! Te lekker!
Een snelle en simpele paella met malse kipdijfilet. Lekkere gele paprika en doperwtjes. Met dit wisselvallige zomer weer moet je zelf de zon in huis halen. Doe dat door deze lekkere maaltijd op tafel te zetten. Dat kan zelfs vanavond nog, want het is dus zo klaar en echt heel simpel.
Simpele Paella
Equipment
- Wokpan
Ingrediënten
- 2 pakjes Paella Bijnaklaar van Lassie
- 500 gr kipdijfilet in stukjes gesneden
- 300 gr doperwten
- 1 gele paprika
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- paprika poeder
- 1 blokje kippen bouillon minder zout
- 2 el olijfolie
Instructies
- Marineer de kipdijfilet met paprika poeder (ongeveer 2 a 3 el) en de olijfolie. Zet afgedekt een uurtje in de koelkast.
- Snij de paprika in blokjes, snipper de ui en snij de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een goede wok. En fruit de ui hierin glazig.
- Voeg de kippendijen toe en bak rondom bruin, de kip hoeft nog niet gaar te zijn! Deze gaart gaan de weg vanzelf. Zo voorkom je ook dat deze droog wordt.
- Voeg de knoflook toe, bak kort mee en voeg ook de paprika toe.
- Breng op smaak met extra paprika poeder en verkruimel het bouillon blokje over het kip mengsel.
- Voeg de doperwten toe, roer even goed door.
- Meng nu de 2 pakjes Paella Bijnaklaar toe, roer alles goed door. Extra water toevoegen is niet nodig.
- Eet smakelijk!
Notities
- Een snelle en gezonde paella met kip en Lassie Bijnaklaar, verkrijgbaar bij Albert Heijn & Jumbo.
- Kippendijen van Mr. Fillet
Eén reactie
Ik was al om bij simpel en snel, bedankt voor dit heerlijke recept.