Er staan al wat quiche, of hartige taart, recepten op de site. En dit is er een die hier ook zeker hoort. Het is al even geleden dat ik deze maakte en de uitwerking van het recept heb ik ook al maanden klaar. Het bleef alleen maar liggen, met nog een berg andere recepten helaas.
Maar vandaag werd het dan toch tijd hier mee aan de slag te gaan. Dat kwam vooral omdat ik me weer eens afvroeg wat we nu weer moeten eten. Op donderdag is sport avond. Standaard 19.00 uur Bodyattack. Een heerlijke les van Les Mills. Het klinkt heel heftig, en dat is het met vlagen ook wel, maar dat valt echt erg mee. Iedereen kan het doen, niet ingewikkeld. Vooral heerlijk actief zijn op goede muziek.
Je snapt dat de maaltijd voor het sporten niet te zwaar moet zijn. Dus een dikke pasta, wat eigenlijk op het programma stond, is dan geen goed idee. Nu moet ik zeggen quiche is ook niet heel licht, maar voor het gevoel lichter. En je kan eindeloos varieëren. Een quiche met shoarma is dan misschien niet eerste keus, maar een met extra veel groenten kan wel goed vallen.
Na wat geapp heen en weer met manlief besloot ik dat een shoarma quiche op het programma moest voor vanavond. Toen dacht ik, hey maar ik heb nog een recept uitgewerkt liggen.. Eigenlijk was ik in de veronderstelling dat hij al online stond, maar dat bleek niet zo. Dus gelijk aan de slag zodat ook jullie van deze lekkernij kunnen genieten.
De foto is al wat verouderd, maar het ziet er alsnog wel heel lekker uit. Vind ik zelf althans 😉 Inmiddels heb ik hier de paprika alvast gesneden, even wat voorwerk gedaan want de kindjes komen zo uit school en dan volgt het middag programma met o.a. turnen en dan is het alweer zo etenstijd. Fijn dus dat ik niet straks alles nog hoef te doen. Wat dat betreft zit je met quiche of hartige taart, hoe je het ook wilt noemen, ook helemaal goed, Makkelijk vooraf te maken, nog even opwarmen en aanvallen.
Wij gaan hier dus vanavond even goed van genieten! Oh en vergeet de knoflooksaus niet, want shoarma zonder knoflooksaus?? Sja, dat bestaat in mijn wereld niet. Knoflook(saus) is leven!! 🙂
Er staan nog geen ‘stap voor stap’ foto’s bij, ik ga proberen deze nog te maken en dan later toe te voegen.
Shoarma Quiche
Ingrediënten
- 1 portie hartige taart deeg Tante Fanny
- Paneermeel
- 500 gr kipdij shoarma
- 2 tenen knoflook
- 3 paprika's (rood & geel)
- 2 rode uien
- 4 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 75 gr geraspte cheddar
- peper
- zout
- olijfolie
- Knoflooksaus
Instructies
- Bekleed een quiche vorm met het hartige taart deeg en prik gaatjes in de bodem.
- Bedek de bodem met een dun laagje paneermeel.
- Snij de knoflook fijn, snipper 1½ ui, ½ ui in ringen en de paprika in blokjes.
- Fruit de gesnipperde uien en de knoflook in een klein beetje olie en voeg de shoarma toe. Bak deze mooi bruin.
- Voeg nu de paprika toe en bak een paar minuutjes mee.
- Kluts de eieren samen met de crème fraîche, de kaas, peper en zout.
- Verdeel de shoarma over de quiche bodem en giet het ei mengsel er overheen.
- Verdeel de ui ringen nu over de quiche.
- Bak in een voorverwamde oven (onderboven warmte) voor ongeveer 45 minuten op 200℃.
- Serveer met knoflooksaus.