Kook jij wel eens met zoete aardappel? Of met rode bieten? En heb je de combinatie wel eens geproefd? Je moet het echt eens proberen. Heerlijk zacht zoete smaken. En in de vorm van een quiche helemaal niet zo ingewikkeld.
Ik maakte deze samen met meerdere hartige taarten. Een soort van lopend buffet met 4 soorten quiche, waarvan 1 gemaakt door mijn schoonmoeder, stokbrood en een frisse salade. Het was voor een familie dag in oktober. Deze bieten zoete aardappel quiche past perfect bij de herfst. En viel ook goed in de smaak. Ik maakte ook nog een heerlijk toetje, met appels uit eigen tuin.
Met quiche kan je goed variëren. Vegetarisch, vegan of toch liever met vlees? Ook met vis kom je goed weg. Makkelijk ook wanneer je eters krijgt, goed van te voren voor te bereiden, nog even in de oven en aan tafel. Niets geen lange dagen in de keuken.
Ga jij genieten van deze quiche? Ik ben benieuwd wat je er van vind!
Bieten Zoete Aardappel Quiche
Equipment
- 1 quiche vorm 25 cm doorsnede
Ingrediënten
- 1 st quiche deeg
- 2 el paneermeel
- 125 ml crème fraîche
- 4 eieren
- 1 tl tijm
- peper
- zout
- 500 gr voorgekookte rode bieten
- 4 zoete aardappelen
- 100 gr witte kaas
Instructies
- Vet de quiche vorm in, bijvoorbeeld met bakspray. Bekleed de vorm met het quiche deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Strooi er een laagje paneermeel in.
- Schil de zoete aardappelen en kook ze een 8-10 minuten, dit ligt een beetje aan de grote van de aardappelen.
- Snij in de tussentijd dunne plakken van de rode bieten. Doe na het koken van de zoete aardappelen het zelfde met de aardappels.
- Leg ze om en om van binnen naar buiten in de bakvorm. Zo krijg je een mooie roos.
- Brokkel of snij de witte kaas in stukjes.
- Kluts de eieren los samen met de crème fraîche, peper & zout, de kaas en de tijm. Giet over de zoete aardappel en bietjes.
- Bak in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte) voor ongeveer 45 minuten op 200℃
Notities
Laat weten wat je van het recept vind: (Nog geen waarderingen)