Ga terug
Vega bieten zoete aardappel quiche

Bieten Zoete Aardappel Quiche

Een vegetarische quiche met een mooi kleurtje!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4
calorieën 521 kcal

Equipment

  • 1 quiche vorm 25 cm doorsnede

Ingrediënten
  

  • 1 st quiche deeg
  • 2 el paneermeel
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 1 tl tijm
  • peper
  • zout
  • 500 gr voorgekookte rode bieten
  • 4 zoete aardappelen
  • 100 gr witte kaas

Instructies
 

  • Vet de quiche vorm in, bijvoorbeeld met bakspray. Bekleed de vorm met het quiche deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Strooi er een laagje paneermeel in.
  • Schil de zoete aardappelen en kook ze een 8-10 minuten, dit ligt een beetje aan de grote van de aardappelen.
  • Snij in de tussentijd dunne plakken van de rode bieten. Doe na het koken van de zoete aardappelen het zelfde met de aardappels.
  • Leg ze om en om van binnen naar buiten in de bakvorm. Zo krijg je een mooie roos.
  • Brokkel of snij de witte kaas in stukjes.
  • Kluts de eieren los samen met de crème fraîche, peper & zout, de kaas en de tijm. Giet over de zoete aardappel en bietjes.
  • Bak in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte) voor ongeveer 45 minuten op  200℃

Notities



Laat weten wat je van het recept vind:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Aan het laden... 
Trefwoord bieten, Hartige taart, Quiche, Zoete aardappel