Bieten Zoete Aardappel Quiche
Een vegetarische quiche met een mooi kleurtje!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4
calorieën 521 kcal
- 1 st quiche deeg
- 2 el paneermeel
- 125 ml crème fraîche
- 4 eieren
- 1 tl tijm
- peper
- zout
- 500 gr voorgekookte rode bieten
- 4 zoete aardappelen
- 100 gr witte kaas
Vet de quiche vorm in, bijvoorbeeld met bakspray. Bekleed de vorm met het quiche deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Strooi er een laagje paneermeel in.
Schil de zoete aardappelen en kook ze een 8-10 minuten, dit ligt een beetje aan de grote van de aardappelen.
Snij in de tussentijd dunne plakken van de rode bieten. Doe na het koken van de zoete aardappelen het zelfde met de aardappels.
Leg ze om en om van binnen naar buiten in de bakvorm. Zo krijg je een mooie roos.
Brokkel of snij de witte kaas in stukjes.
Kluts de eieren los samen met de crème fraîche, peper & zout, de kaas en de tijm. Giet over de zoete aardappel en bietjes.
Bak in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte) voor ongeveer 45 minuten op 200℃
Trefwoord bieten, Hartige taart, Quiche, Zoete aardappel