Asperges aka het witte goud! Zo los eten, eerlijk is eerlijk, is niet mijn ding. In een soep kan ik er oprecht van genieten. Toen ik gevraagd werd of ik de asperge box wilde ontvangen zei ik natuurlijk geen nee. Ik moest met mijn Instagram pagina wel kijken hoe ik een gerecht kon maken wat paste bij Baksels by Mandy. Door er een hartige taart van te maken, want ja een hartige taart is ook en taart, is dat zeker gelukt.
Het werd dus een asperge zalm quiche. En wat hebben we hier van genoten! Er zat een heerlijk flesje wijn bij wat natuurlijk perfect past bij het witte goud. En met de schillen die overbleven maakte ik en lekker soepje. Zero waste! 2 vliegen in 1 klap.
Ben jij fan van het witte goud? En wat maak je dan graag? Inspiratie loos? Of wil je een keer wat anders dan de standaard asperges met ham en ei? Maak dan deze quiche! Hij stelt niet teleur.
Asperge quiche
Equipment
- quiche vorm 24 cm Ø
Ingrediënten
- 1 portie hartige taart deeg
- 500 gr witte asperges
- 100 gr gerookte zalm
- 4 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 75 gr geraspte kaas
- 2 lente uitjes
- gedroogde peterselie
- peper
- zout
- 3 el paneermeel
Instructies
- Snij de onderkantjes van de asperges en schil ze.
- Kook de asperges ongeveer 6 – 8 minuten.
- Scheur de gerookte zalm in kleine stukjes.
- Snij de lente ui in ringen.
- Vet de quiche vorm in, bijvoorbeeld met bakspray.
- Bekleed de vorm met het quiche deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
- Strooi er een laagje paneermeel in.
- Verdeel de stukjes gekookte asperges over de bodem en doe het zelfde met de gerookte zalm.
- Kluts de eieren los samen met de creme fraîche, peper & zout, de gedroogde peterselie, lente ui en de kaas. Giet over de asperges en de zalm.
- Bak in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte) voor ongeveer 45 minuten op 200℃.
Notities
- Tip van flip, bewaar de schillen en maak er een heerlijke soep van!
- Hartige taart deeg van Tante Fanny is ideaal.