Sinds enige tijd mag ik mij ambassadeur noemen van Prozis. Wat is dat vraag je je af? Dat is een webshop met veelal gezonde producten, sportartikelen en nog veel meer. Ik kan begrijpen dat men denkt, wat heeft dat met Baksels by Mandy te maken? Nou ik houd van bakken zoals deze heerlijke gezonde appel muffins), dat is bekend, maar ik houd ook van sporten. De combinatie is ook wel nodig anders was ik inmiddels tonnetje rond 😉 Bij Prozis kan ik dus terecht voor bak ingrediënten, gezonde vervangers, sportkleding, shakes maar ook voor lekkere producten voor in huis, op reis en meer. En al deze leuke/lekkere/handige producten mag ik dus promoten.
Voor mijn Healthy Monday posts maak ik dus vaak gebruik van Prozis producten. Ik heb van alles in huis inmiddels. Bananenmeel, amandelmeel, maar ook havermout, wraps, agave siroop, maar ook sportkleding en meer. Ben je nieuwsgierig? Neem gerust eens een kijken op hun site: http://www.prozis.nl en ben je van plan wat te kopen? Gebruik dan de code BAKSELSBYMANDY10 want dan krijg je een leuke korting.
Voor dit recept heb ik dus Prozis amandelmeel gebruikt, super fijn! Mocht je dit te veel gedoe vinden kan je natuurlijk ook gewoon amandelmeel halen bij de plaatselijke supermarkt. De appels waren nog uit eigen tuin, ik had er nog net genoeg liggen. Het is een friszure appel die ik gebruikt heb.
Ben benieuw wat jij er van gaat bakken!
Gezonde Appel Muffins
Equipment
- Muffin vorm
- cupcake cups
Ingrediënten
- 4 flinke appels
Droge ingrediënten
- 100 gr amandelmeel
- 160 gr bloem
- 60 gr kokosbloesemsuiker
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- ½ tl speculaaskruiden
Natte ingrediënten
- 225 gr Griekse yoghurt
- 120 ml melk
- 2 eieren
- 2 tl vanille aroma
- 4 el honing
- 45 gr kokosolie
Instructies
- Schil de appels en snij in kleine stukjes.
- Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.
- Meng alle natte ingrediënten goed door elkaar.
- Doe nu de droge ingrediënten bij de natte en spatel als laatste de stukjes appel er door.
- Doe de cupcake cups in een muffin vorm en giet in elke cup beslag tot bijna aan de rand.
- Bak de muffins voor ongeveer 18 minuten in een voorverwarmde oven op 200℃ (onder bovenwarmte).
Notities
- Het is een nat beslag, hierdoor is er meer kans op instorten na het bakken. Qua uiterlijk zijn ze hierdoor misschien wat minder mooi, maar de smaak is heerlijk. En daar gaat het toch om.
- De amandelmeel komt bij Prozis vandaan. Een fijne webshop wanneer je op de gezonde en sportieve toer bent.