De Sint heeft het land nu officieel verlaten en gaan we volgas door naar kerst. Op de radio in de auto was ik al even lekker aan het mee bleren op de kerst liedjes, maar nu mag het thuis ook. Manlief was er nog niet aan toe 😉 Het is altijd mega druk in December hier, dat heb ik al vaker benoemd. Soms voelt dat wat veel, maar gelukkig is het wel heel gezellig. We vieren zoonlief zijn verjaardag nog en moet er geshopt worden voor de Kerstboom!! Whieee! Zo leuk! Haha, voel je m’n enthousiasme?
We gaan na het kopen van de boom altijd even met de kids naar de kerstmarkt in Eurofleur. Elk jaar in ieder geval een nieuwe bal in de boom erbij 🙂 Ik vind dat toch leuk om van die kleine tradities te hebben. Het is soms even passen en meten om alles ingepland te krijgen in december. En dat doen we deels ook zelf, maar sommige dingen wil ik er graag inhouden.
Ook het kerstfestijn van het werk van de husband komt er aan en ons weekendje Terschelling. Allemaal leuke dingen, maar het maakt de agenda vol. Gelukkig ben ik zelf dan ook nog even jarig 😉
Dus al met al vind ik het dan fijn dat ik tijdens de feestdagen niet altijd nog heel lang in de keuken hoef te staan. En met dit leuke recept hoeft dat ook niet. Zelf vind ik de afwisseling tussen zoet en hartig ook altijd wel prettig.
Dus ben je nu niet zo’n zoete kauw en wil je echt iets origineels en hartig op tafel zetten tijdens de feestdagen? Waarom dan niet het beste uit 2 werelden, of 4? Ik combineerde de Franse keuken met de Italiaanse en goot het in een Amerikaans jasje! Oh en dan vergeet ik dat er stiekem ook nog een Spaans tintje aan zit. Een heuse Pizza Candy Cane! Wat maakt het dan Frans?? Nou het is gemaakt met croissant deeg. Geniaal toch? Vind ik zelf tenminste 😉
Als je nu denkt candy cane?? Je weet wel die rood-witte zuurstokjes! Ik associeer ze altijd met Amerika, vandaar dat ik het een Amerikaans jasje vind. Maar als je naar geschiedenis kijkt van de zuurstok dan is die gewoon lekker Europees. Ik zal je daar hier verder niet mee vervelen!
Deze hartige zuurstok of candy cane is heel makkelijk te maken. Je hebt alleen maar croissant deeg nodig en je favoriete pizza toppings. In het recept staat stap voor stap hoe je deze leuke candy cane in elkaar zet.
Super lekker en je steelt de show met dit op tafel!
Candy Cane Pizza
Ingrediënten
- 1 blik croissant deeg
- 1 blikje tomaten puree
- 1 zakje geraspte kaas
- chorizo
- 1 geklutst ei
Optioneel
- Italiaanse kruiden
Instructies
- Open het blik croissant deeg, rol uit en snij door op de stippellijnen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier,
- Leg nu de punten in de vorm van een candy cane, doe dit door de punten naar buiten te leggen.
- Smeer nu de tomaten puree op het croissant deeg, bestrooi met de geraspte kaas en leg er de chorizo op (zie foto).
- Vouw nu de punten over het beleg heen en vouw de punten er onder.
- Bestrijk nu met het geklutste ei en strooi er naar wens wat Italiaanse kruiden over.
- Bak in een voorverwarmde oven op 200 ℃ (boven onderwarmte) mooi goud bruin in 15 minuten.
Notities
- Croissant deeg van Danerolle.