Ga terug
Candy Cane Pizza

Candy Cane Pizza

Een hartige candy cane van croissant deeg.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 6
calorieën 290 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 blik croissant deeg
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 zakje geraspte kaas
  • chorizo
  • 1 geklutst ei

Optioneel

  • Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Open het blik croissant deeg, rol uit en snij door op de stippellijnen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier,
  • Leg nu de punten in de vorm van een candy cane, doe dit door de punten naar buiten te leggen.
    Candy Cane Pizza
  • Smeer nu de tomaten puree op het croissant deeg, bestrooi met de geraspte kaas en leg er de chorizo op (zie foto).
    Candy Cane Pizza
  • Vouw nu de punten over het beleg heen en vouw de punten er onder.
    Candy Cane Pizza
  • Bestrijk nu met het geklutste ei en strooi er naar wens wat Italiaanse kruiden over.
    Candy Cane Pizza
  • Bak in een voorverwarmde oven op 200 ℃ (boven onderwarmte) mooi goud bruin in 15 minuten.
    Candy Cane Pizza

Notities

  • Croissant deeg van Danerolle. 
Trefwoord Candy cane, Croissant, hartig, Kerst, Pizza, Winter