Candy Cane Pizza
Een hartige candy cane van croissant deeg.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 6
calorieën 290 kcal
- 1 blik croissant deeg
- 1 blikje tomaten puree
- 1 zakje geraspte kaas
- chorizo
- 1 geklutst ei
Open het blik croissant deeg, rol uit en snij door op de stippellijnen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier,
Leg nu de punten in de vorm van een candy cane, doe dit door de punten naar buiten te leggen.
Smeer nu de tomaten puree op het croissant deeg, bestrooi met de geraspte kaas en leg er de chorizo op (zie foto).
Vouw nu de punten over het beleg heen en vouw de punten er onder.
Bestrijk nu met het geklutste ei en strooi er naar wens wat Italiaanse kruiden over.
Bak in een voorverwarmde oven op 200 ℃ (boven onderwarmte) mooi goud bruin in 15 minuten.
- Croissant deeg van Danerolle.
Trefwoord Candy cane, Croissant, hartig, Kerst, Pizza, Winter