Crunchy Speculaas Granola

In het kader van de goede voornemens, een gezonde leefstijl en natuurlijk het nieuwe jaar, kan een gezond ontbijt niet ontbreken.

Zoals de meest inmiddels al wel weten, is granola mijn lievelings. Dus elke week bak ik een portie. Want ook manlief word hier blij van. Elke dag neemt hij een portie mee naar zijn werk, met een bakkie vers fruit om op zijn werk van een stevig ontbijt te kunnen genieten.

In de loop van de tijd zijn we nogal eens gewisseld van zuivel. De kids aten graag simpele magere yoghurt, zonder toevoegingen. Inmiddels wil zoonlief het liefst dikke Griekse yoghurt. Wij aten dat ook een tijdje en zijn inmiddels overgestapt naar kwark. Nu zijn we gekke henkie niet, dus gaan niet voor iedereen een apart pak yoghurt aanschaffen 😉
Al me al gaat er hier veel yoghurt door heen, zeker 2 pakken gewone yoghurt en 5 bakken met kwark per week. Nu moet ik zeggen dat de kids dit ook als toetje eten na het eten, dat vinden zij gewoon het lekkerst. Soms met een beetje hagelslag erdoor 🙂 Moet kunnen toch?!

Crunchy speculaas granola

Voor ons is een ontbijt dus heel belangrijk, maar vezels moeten er ook in! Dus daar komt de granola om de hoek kijken. Ik maak inmiddels al jaren m’n granola zelf. Ik heb hiervoor verschillende recepten. Sinds een paar maanden maak ik vooral de crunchy variant. Het is weer een nieuwe verslaving tot ik iets anders bedenk. Per seizoen voeg ik weer andere toppings toe, afgelopen zomer aten we graag de aardbeien versie. En zodra het buiten begint af te koelen worden we erg blij van speculaas- of pompoenkruiden.

Een mooi moment nu dus om deze heerlijke crunchy speculaas granola met jullie te delen!
Super simpel en toch genieten. Tip van flip, het is ook super lekker om wat warm gebakken appeltjes toe te voegen. Oh bij je bakje yoghurt en wat granola dan he, ik zou het niet aan je pot toevoegen 😉

Enjoy!

Crunchy speculaas granola

Crunchy speculaas granola

Heerlijke crunchy granola met een winter tintje!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 pot
calorieën 250 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gr grove havermout
  • 200 gr gemengde noten, ontzout en ongebrand
  • 100 gr pitten & zaden
  • 115 gr eiwit (3 eiwitten)
  • 1 el speculaas kruiden
  • 50 gr speculaas of schuddebuikjes

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten, behalve de speculaas, goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 190℃, onderboven warmte, voor ongeveer 25 à 30 minuten, schep tussentijds om. De crunchy granola is klaar wanneer deze mooi goud bruin is en er brokken gevormd zijn.
  • Laat de granola volledig afkoelen, hierbij hard hij nog wat extra uit.
  • Meng de speculaas of schuddebuikjes er door, doe alles in een pot en neem een lekkere portie bij je yoghurt!
Trefwoord Breakfast, Eiwit, Granola, Havermout, High Protein, Noten, Oats, Ontbijt, Ontbijtgranen, Speculaas, Speculaas kruiden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept