Haha, ja ik hoor je denken! Boekoe wat?? Boekoeloekoe. Ik kende het ook niet tot een van onze lieve vrienden me er op wees. Boekoeloekoe burgers, een vegetarische burger. Simpel zelf te maken met behulp van een mix. Normaal ben ik niet van de mixen, ik heb dan ook geprobeerd uit te zoeken hoe ik deze mix zelf kon maken. Maar weinig geluk.
Toen ik al meerdere malen een foto kreeg toegestuurd met deze heerlijke boekoeloekoe burgers moest ik mezelf er toch echt aan wagen. Eerst opzoek naar de mix. Deze zou bij de Jumbo te verkrijgen moeten zijn. Maar waar zoek je zo iets? Bij de kruiden? Bij de pasta mixen? Bij rijst? Bij het vlees? Sja, geen idee! Dus maar vragen. Gelukkig kon ik een foto laten zien, want ook daar was de reactie, Boekoe wat?? Boekoeloekoe 🙂 Handig daar bij de Jumbo, daar hebben ze gewoon zo’n leuke scanner die precies aangeeft waar het product staat. Je moet het zoeken bij de glutenvrij producten.
De boekoeloekoe burgers zijn makkelijk te maken, het staat goed uitlegt. Ik liet de bereide mix wel wat langer in de koelkast staan. Dat vormde de burgers net wat makkelijker. Een minuut of 30 is voldoende.
Ze zijn echt heerlijk op een brioche bol. Die kan je zelf maken, maar kies je voor gemak? Neem dan die van Prozis. Per stuk verpakt in een zak van 6 stuks. Zo gaat niets overstuur.
Ben erg benieuwd of ik jullie enthousiast heb gemaakt voor Boekoeloekoe burgers.
Boekoeloekoe burgers
Ingrediënten
- 4 brioche bollen
- 1 zakje boekoeloekoe mix melk, kaas, ui, eieren!
- 1 zakje koolmix
- pinda salade dressing zie link notities
Instructies
- Bereid de Boekoeloekoe mix volgens de verpakking. (Hier heb je melk, kaas, ui en eieren voor nodig)
- Laat de mix iets langer rusten in de koelkast dan staat aangegeven, 30 min. Dit maakt het vormen van de burgers makkelijker.
- Maak 4 mooie burgers en bak ze in een grillpan in 10 minuten mooi bruin.
- Meng de koolmix met de pinda dressing.
- Snij de brioche bollen open, beleg met koolmix en een boekoeloekoe burger. En geniet!
Notities
- De boekoeloekoe mix is verkrijgbaar bij de Jumbo.
- De brioche bollen gebruikte ik van Prozis, super lekker en goed vullend.
- Het recept voor de pinda salade dressing vind je hier.
2 reacties
Wat een origineel recept! De Boekoeloekoe burgers zijn makkelijk te maken en smaken heerlijk. De tip om de mix iets langer in de koelkast te laten rusten werkte perfect. Dit wordt zeker een blijvertje! Dank je wel, Mandy!
Perfect voor de zomer! Bedankt!