Salade

Na, wat leek, een oneindige winter of eigenlijk herfst is daar eindelijk de zon. Na zoveel water kunnen we eindelijk buiten zitten, buiten genieten én buiten eten! Oh wat kan ik daar toch intens van genieten. En wat is met dit weer nu lekkerder dan een salade? Hiermee kan je eindeloos variëren. Zoveel verschillende soorten sla en toevoegingen. Aardappel salade, pasta salade, fruit salade, warme salades etc. etc. Met de juiste dressing kan je een salade helemaal afmaken.

Je kan een salade dressing simpel houden, wat goede olie en kruiden zijn vaak al genoeg. Of een lekkere balsamico kan ook voldoende zijn. Een honing mosterd dressing is een zeer geliefde dressing voor salade. Citroen een goede basis, nou kan ik wel even door gaan.

Zelf ben ik gek op Oosters, Aziatisch meer die kant op. Dus toen ik een pot met Pindakaas, met stukjes, in de prullenbak wilde gooien dacht ik: “dat is zonde..”. Sja, waarom weggooien? Er zit altijd nog een restje in. Perfect dus om een salade dressing mee te maken. Heerlijke ingrediënten stop je in de pot, even schudden et voilà. Giet hem direct over je salade of stop het in een mooi potje en bewaar hem in de koelkast tot gebruik (niet te lang natuurlijk ;)).

Wij aten de dressing in een perfecte koolmix salade, die we op een brioche broodje deden met een Boekoeloekoe burger. Een Boekoe wat?? Ik snap je verwarring, maar geloof me! Echt heel lekker, je vind ze hier.

Voor nu? Gooi je pot met pindakaas niet weg en maak er een heerlijke pinda salade dressing van!

Pindakaas dressing

Pinda dressing

Leftover pindakaas dressing
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Salade
Keuken Aziatisch
Porties 1
calorieën 260 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 pot pindakaas met stukjes, die je op het punt staat weg te gooien.
  • 3 à 4 el ketjap manis
  • 1 el neutrale olie
  • ½ tl sambal oelek
  • knoflook poeder
  • uienpoeder

Instructies
 

  • Neem de pot pindakaas en doe allee ingrediënten in de pot.
  • Draai de dop er op en schut goed. Proef hoe de smaak is en voeg naar smaak extra ketjap, knoflook- of uienpoeder toe.
  • Giet het direct over je salade of giet het over in een mooi serveer potje voor later gebruik.

Notities

  • Dit recept is echt even aftasten en proeven.
  • Iets meer pit? Voeg meer sambal toe.
  • Te stevig? Voeg wat water toe.
  • Heerlijk bij een Aziatische kip noedel salade.
  • De dressing is meer dan genoeg voor een salade die je kan delen met 2 à 3 personen. 
 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden…
Trefwoord Dressing, Pindakaas, Salade