Bloedsinaasappel curd

Zoals ik in het bericht bij de bloedsinaasappel maanzaad cake al schreef, het idee om met bloedsinaasappel aan de slag te gaan komt bij de ijsboer vandaan. Ooit wel eens bloedsinaasappel ijs gegeten? Nou, proberen! Zo ontzettend lekker. En zo ook de bloedsinaasappel maanzaad cake, heerijk smeuïg. Maar, zeg nu zelf er gaat niets boven een extraatje. Een curd bijvoorbeeld.

Nu ben ik ook gek op lemon curd en passievrucht curd, eigenlijk alle curd. Dus waarom geen bloedsinaasappel curd maken? Gewoon proberen en dan zien we wel of het goed uitpakt.

En of het goed uitpakte! Jemig, potje kan je uitlikken hoor 😉 Een potje ging bijna op heerijk over de cake heen. Het tweede potje gaf ik weg, weggeven zeg je? Je bent niet goed! Haha, ja maar ja alles zelf opeten.. dat is geen optie. Dan ben ik binnen no-time een tientonner. En men wordt altijd blij als ik iets te eten weggeef. Zo ook nu.

Complimenten over deze lekkere curd. Ik zeg wees slim, maak deze! Enjoy 🙂

Oh en het recept voor de bloedsinaasappel maanzaad cake vind je hier.

Bloedsinaasappel curd

Bloedsinaasappel Curd

Een heerlijke fris zoete curd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Mix
Porties 1 pot
calorieën 2054 kcal

Equipment

  • pot, uitgekookt
  • zeef

Ingrediënten
  

  • 3 bloedsinaasappels, rasp & sap
  • 125 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 2 eieren geklutst

Instructies
 

  • Meng de rasp van de bloedsinaasappels met de suiker. Wrijf goed door elkaar zodat er een mooie oranje kleur ontstaat.
  • Voeg de boter bij het suiker mengsel en verwarm het samen au bain marie. Wanneer de boter volledig gesmolten is voeg je het sap van de bloedsinaasappels toe.
  • Als laatste voeg je de geklutste eieren toe. Blijf verwarmen en roer zo nu en doen goed door. Doe dit tot het yoghurt dik is. Dit kan zo 20-30 minuten duren.
  • Zodra het de juiste dikte heeft giet je het mengsel, door een zeef, in een lage schaal. Dek af met huishoudfolie. De folie moet direct op de curd liggen, dit voorkomt een velletje. Laat nu volledig afkoelen.
  • Wanneer de curd volledig is afgekoeld kan je hem over gieten in een schone uitgekookte pot. Bewaar deze in de koelkast.

Notities

  • Je maakt met dit recept ongeveer 425 gram bloedsinaasappel curd.
  • Aantal calorieën is voor de hele pot.
 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden…
Trefwoord Bloedsinaasappel, Curd, Fris, Zoet

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept