Vorig jaar opende bij ons in het winkelcentrum een nieuwe ijssalon. Degene die er voor zat was erg goed, maar door alle hoge kosten was het helaas niet rendabel om open te blijven. Gelukkig is er een steengoede vervanger gekomen. En wat een lekker ijs! Niet te duur gelukkig ook. Maar goed, wat ik wilde zeggen is dat ze daar dus bloedsinaasappel ijs hebben, mega lekker. Ook dit jaar hebben ze het weer in het assortiment, gelukkig 🙂
Nu zag ik in de supermarkt bloedsinaasappelen liggen. Ik moest gelijk aan het ijs denken. Maar ook dacht ik, als het ijs zo lekker is dan moet het in een baksel minstens zo lekker zijn. Dus ging ik aan de slag. Ook wilde ik daar graag een lekkere fris zoete curd bij maken. Recept vind je ook hier.
De bloedsinaasappel maanzaad cake kwam echt super goed uit de verf. Een zachte, smeuïge cake. Die hebben we natuurlijk niet alleen op gegeten. Ik had hem precies op het goede moment gemaakt. Onze lieve vrienden konden heerlijk meegenieten. Hun kinderen zijn echt fijn proevers, dus als ze om een tweede stuk komen vragen weet je dat het goed zit!
Bloedsinaasappel maanzaad cake, op en top genieten. Fris zoet, de smaak van de lente. Nog lekkerder met bloedsinaasappel curd. Ga jij de smaak van de lente maken en proeven?
Bloedsinaasappel Maanzaad Cake
Equipment
- springvorm 23cm doorsnede
Ingrediënten
- 220 gr bloem
- 1 flinke tl bakpoeder
- ¼ tl baksoda
- snuf zout
- 125 gr suiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 150 gr Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 2 tl vanille aroma
- 2 bloedsinaasappels
- 2 el maanzaad
Instructies
- Meng de suiker met het rasp van 2 bloedsinaasappels, wrijf het goed door elkaar zodat je een mooie oranje kleur krijgt.
- Doe de zonnebloemolie bij de suiker en voeg ook de yoghurt toe. Meng goed.
- Voeg nu de eieren en de vanille toe.
- Voeg nu ook het sap van 1.5 bloedsinaasappel toe.
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar, behalve de maanzaad. En voeg deze bij de natte. Meng tot je een mooi homogeen beslag hebt.
- Voeg nu de maanzaad toe.
- Bekleed de springvorm met bakpapier en stort het cake beslag in de vorm.
- Bak voor ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 170℃ (onderboven warmte). De cake is klaar wanneer je er een saté prikker in prikt en deze er schoon uit komt.
- Laat de cake volledig afkoelen. Eet met een lepeltje bloedsinaasappel curd! Recept kan je ook hier vinden.