Laatst zag ik een filmpje en daar moest ik wel hard om lachen. Een militaire man die samen met zijn kinderen super leuke parodiën maakt. Vooral van die dame die dan een stuk fruit stuk snijd en er dan van alles in gooit, drinkt en roept “Perfect!” Waarop hun dan zeggen “Not so perfect”. Ik ga daar goed op, hysterisch! Maar goed, hij maakte dus ook filmpje over cottage cheese, want iedereen en alles moet tegenwoordig iets maken met cottage cheese. Hij maakte er dus een smerig drankje mee, waarmee hij wilde zeggen doe toch niet overal cottage cheese in. Je moet hem eens opzoeken op Insta, @Butterworthdasyrup
Cottage cheese is dus de trend van het moment, of naja eigenlijk al een hele tijd een trend. Want alles moet high proteïn zijn, veel eiwitten, past in elk dieet. Nu moet ik zeggen dat ik ook wel een beetje heb mee gedaan, zo maakte ik de viral cottage cheese flatbread al eens en dan de bagels natuurlijk. Dus ja, ook ik doe mee met de trend.
En deze wrap quiche is een van de recepten die onder de cottage cheese hype valt. Easypeasy, lekker en gezond. En dat is wat je wil na een drukke werkdag. Iets wat zo klaargemaakt is, niet te veel rommel geeft, vult en krijgt ook nog je portie groenten naar binnen. Ook lekker op een warme dag, je schuift hem in de oven en aanvallen maar. Deel hem met z’n tweeën en eet er een salade bij. Ook lekker als lunch overigens.

Nog 2 dagen dan begint ook eindelijk de vakantie hier, zo’n laatste week vind ik eigenlijk maar onzin. Het is vooral zo’n week waar ze laatste uurtjes, die ze als school zijnde moeten maken, nog even maken. Een week gevuld met verkleden, picknicken, talentenjachten en dat soort dingen. De tijd moet echt gevuld worden. Maar goed, de kindjes vinden het gelukkig allemaal leuk en gezellig en zitten de tijd wel uit. Al merk ik aan alles dat ze toe zijn aan vakantie. Vrijdag begint voor hen dan echt de zomervakantie, we willen die leuk beginnen, hoe weten we nog niet maar het wordt gezellig. Leuk weetje, we zijn dan ook 4 jaar getrouwd, dus een gezinsdingetje word het!
We kijken dus allemaal erg uit naar de vakantie. Vrije tijd, zon, zee, strand, of naja lekker aan het water en genieten. Gewoon even weg en met elkaar doen waar je zin in hebt. Geen gedoe, geen stress. Maar dat moet nog even op zich wachten. De kids kunnen thuis alvast genieten van het niets doen, terwijl deze mama nog even een weekje doorbikkelt. Daarna is het spullen pakken en gassen met die bananen, zoals onze jongen dat altijd zegt 😉 Op naar de Franse zon!
Bij vakantie hoort lekker eten en als je niet uit eten gaat dan maak je het zelf. Wij maken op de camping echt van alles, ons eigen brood, taart en zeker veel en gevarieerd eten. Zelfs deze wrap quiche met cottage cheese en zalm kan je op de barbecue maken, zo naast je tentje. Dus lieve mensen, of het nu winter of zomer is, je thuis bent of op de camping staat, deze wrap quiche staat zo op tafel.
Geniet!

Wrap quiche met broccoli en zalm
Equipment
- springvorm of ronde ovenschaal
Ingrediënten
- 1 grote volkoren wrap
- 3 eieren
- 200 gr cottage cheese
- 50 gr gerookte zalm snippers
- 100 gr broccoli in kleine roosjes
- 1 tomaat in blokjes
- peper
- zout
- Italiaanse kruiden
Instructies
- Leg de wrap in een springvorm.
- Meng de eieren met de cottage cheese, peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Schenk het mengsel in de wrap.
- Verdeel de broccoli, de zalm en de tomaat er over.
- Zet in een voorverwarmde oven en bak in 25 tot 30 minuten gaar. 180℃ onderboven warmte.