Worstenbrood Cupcakes

Een beetje vreemd, maar wel lekker! Een hartige cupcake die je doet denken aan een worstenbroodje. Waarom moet een cupcake perse zoet zijn? Je kan eindeloos variëren met cupcakes, dus zeker ook hartig. Als snack of bijgerecht erg leuk, maar ook goed te maken als hoofdgerecht met een heerlijke salade. Deze worstenbrood cupcakes zijn meer als snack, borrelhapje of lunch bedoeld. Wil je de kinderen meer betrekken bij het koken/bakken? Dan zijn deze ook zeer geschikt. Het eindresultaat samen lekker op smullen maakt het nog leuker. Ga jij deze proberen?

Worstenbrood Cupcakes

Een beetje vreemd, maar wel lekker!
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties 12
calorieën 257 kcal

Equipment

  • 1 muffinvorm maat 12 stuks
  • 12 cupcake cups

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes

  • 300 gr Rundergehakt
  • 1 st Ei
  • Peper
  • Zout
  • 1 tl Worcestersaus
  • ½ tl Nootmuskaat
  • 4 el Paneermeel

Cupcake beslag

  • 80 ml Zonnebloemolie
  • 300 ml Halfvolle melk
  • 2 st ei
  • 300 gr Bloem
  • 9 gr Bakpoeder
  • 1 tl Bbq kruiden
  • ½ tl Uienpoeder
  • ½ tl Knoflookpoeder
  • ½ tl Zout

Instructies
 

  • We maken eerst de gehaktballetjes. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes, behalve het paneermeel, door elkaar. Maak 12 mooie gehaktballetjes van ongeveer 25 – 30 gr. En zet in de koelkast.
  • Voor het cupcake beslag meng je de ingrediënten voor het cupcake beslag door elkaar tot een homegeen beslag.
  • Vul een muffinvorm met cupcake cups en strooi in elke cup een beetje paneermeel. Vul ze daarna met 1/3 beslag, leg er een gehaktballetje in en bedek met het overige beslag.
  • Bak de worstenbrood cupcakes mooi bruin in ongeveer 30 a 35 minuten, in een voorverwarmde oven op 180℃ (onder bovenwarmte).

Notities

  • Temperaturen van je oven kunnen afwijken. Elke oven is anders, dus houd je baktijd altijd in de gate.
  • Heb je geen BBQ kruiden, dan kan je ook gerookte paprika poeder gebruiken.
  • De cupcake cups van House of Marie gebruik ik altijd, fijne cups en laten weinig vet door.
  • Serveer lekker met een dotje bbq saus!


Laat weten wat je van het recept vind:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden… 
Trefwoord cupcake, gehakt, hartig, worstenbroodje