White Chocolate Caramel Cookie Dough

De afgelopen jaren heb ik heel wat custom taarten mogen bakken. Verschillende thema’s en ook verschillende vullingen. Ik heb een standaard lijstje waar mensen uit kunnen kiezen, maar ik geef ook altijd aan dat men zelf ook met iets lekkers mogen komen. Dan kijk ik wat er mogelijk is. Laatst was iemand die vroeg speciaal om een cookie dough vulling. Dan is dit misschien niet de meest standaard cookie dough, maar deze heb ik wel op het thema van de taart aangepast. Namelijk witte chocolade en karamel! En zo is deze eetbare koekjes deeg geboren. Ik had natuurlijk voldoende gemaakt zodat we er hier zelf ook van konden snoepen. Het is zelfs onderdeel geweest van de zondags borrelplank. Je kan je hier dus wel echt misselijk aan eten ­čśë

Om dit te maken raad ik je wel echt aan om de bloem die je gebruikt van te voren even te bakken in de oven. Zo worden eventuele bacteri├źn gedood. We willen niet dat er iemand ziek wordt natuurlijk. Zoek je een karamel aroma? Deze is oa. verkrijgbaar bij Baktotaal. Zelf gebruikte ik de Caramel Yummy drops van Prozis. Omdat ik het deeg maakte voor een taart vulling wilde ik het niet te overheersend maken, maar wil je toch dat beetje extra of houd je van lekker machtig? Snij dan wat karamel fudge klein en meng die lekker door je deeg heen.

Ik zeg, stop alles in een grote pot, de bank op met een goede film en lepelen maar!

White Chocolate Caramel Cookie Dough

Een heerlijke eetbare koekjes deeg!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Snack
Keuken Amerikaans
Porties 8
calorie├źn 280 kcal

Ingredi├źnten
  

  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 100 gr licht bruine basterdsuiker
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 225 gr bloem
  • snuf zout
  • scheutje melk
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 tl karamel aroma

Optioneel

  • Karamel fudge

Instructies
 

  • Verdeel de bloem over een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet voor 5 minuten in de oven. Voorverwarmd op 180Ôäâ onder bovenwarmte. Laat daarna volledig afkoelen.
  • Klop de boter met de suiker romig.
  • Voeg een scheutje melk toe en de karamel aroma.
  • Meng de bloem en het zout er door tot je een mooi deeg hebt.
  • Hak de chocolade in grof en spatel door het deeg. Hier kan je eventueel ook de fudge toevoegen (klein gesneden). Snoepen maar!!

Notities

  • Bak de bloem eerst echt even in de oven, dit zorgt er voor dat eventuele bacteri├źn gedood worden.
 


Laat weten wat je van het recept vind:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden…┬á
Trefwoord Caramel, Chocolate, Cookiedough, Cookies, Dough, Edible, Sweet