Het is weer weekend! Het weekend hier staat altijd voor relaxen, rustig aan doen, bankhangen, leuke dingen doen en lekker eten. Oh en niet te vergeten, de was, stofzuigen, bedden verschonen en dat soort dingen. Sja, dat hoort er ook bij. Niet het leukste maar ook niet erg. Op zondag bijvoorbeeld gaan we hier altijd sporten, daarna lekker ontbijten, douchen, de was doen en stofzuigen. De kindjes relaxen in de tussen tijd, spelen in de kidsclub, spelen buiten, kijken een filmpje, knutselen en meer. Wanneer we allemaal uitgeraasd zijn willen we gezellig met z’n allen op de bank ploffen met iets lekkers. Een plankje is geliefd, maar ook een bakkie soep met verse broodjes. Op zo’n dag heb ik geen zin in lang in de keuken staan en moeten de broodjes snel klaar zijn. Ik kies dan graag voor deze makkelijke volkoren bolletjes.
Zelf brood bakken of bolletjes, dat is soms best een gedoe. Lang kneden, rijsen, wachten. En dan maar hopen dat allemaal goed uit pakt. Met deze volkoren bolletjes heb je daar geen last van. Alle ingrediënten in een kom, mengen, bolletjes vormen en de oven in. Kind kan de was doen.
De kindjes hier zijn enorm gek op vers gebakken brood en zo ook op deze volkoren bolletjes. Mama mag ik er nog een? Tuurlijk kind! Deze mama wordt altijd erg blij van die koppies. Voor hen sta ik met nog meer liefde in de keuken.
Ga jij deze makkelijke volkoren bolletjes proberen? En wat eet je er dan op of bij? Ik ben reuze benieuwd!
Volkoren Bolletjes
Ingrediënten
- 400 gr volkorenmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 1 ei
- 150 ml lauwwarm water
- 150 mg yoghurt
Instructies
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een mooi deeg.
- Verdeel in 8 stukken en maak er bolletjes van.
- Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in de oven. Voorverwarmd op 200℃ hetelucht, voor ongeveer 20 minuten.
- Laat ze helemaal afkoelen of eet ze lauwwarm. Heerlijk met een plak goede kaas. Of lekker bij een soepje.
Notities
- Ik ben altijd fan van Griekse yoghurt, deze heb ik hier ook gebruikt. Je kan gewoon de yoghurt gebruiken die je in de koelkast hebt staan.
- De bollen zijn knapperig van buiten en lekker zacht van binnen.
- Vind je het leuk dan kan je er nog een vormpje in snijden voor het bakken. Een mooie breek lijn langs de zijkant bijvoorbeeld.