Het was weer een volle week, de dagen vliegen voorbij en als ik dan in m’n agenda kijk dan wordt dat de komende tijd niet beter. Voor ik het weet zit ik met m’n billen aan de Ardèche! Maar zo ver is het nog niet. Afgelopen week hadden we de nodige sport uurtjes weer staan. Dochterlief turnen, zoonlief free runnen. Soms is het een race tegen de klok, maar de kindjes genieten beide zo van hun sport, dat is het dan wel weer waard.
Gister mocht ik met de jongste mee naar de Intratuin, ze hebben in de klas op dit moment het thema “bloemen & planten”. Dus organiseerde de juf een ritje naar de Intratuin met een heuse bingo! Dus gingen we opzoek naar gele bloemen, kabouters en ook de barbecue mocht niet ontbreken. Een doldwaze boel zoals je wel begrijpt. En och, wat een verschil in kindjes! Die jongen van ons is dan al zo groot. Maar dat heb je natuurlijk in een groep 1/2 met ook nog instroom erbij. Kindjes die net 4 zijn en dan onze jonge die al 6 is. Hij is de oudste van de klas dus het is niet zo gek. Maar pfoe wat wordt het mannetje alweer groot dan. Ook daar staat de tijd niet stil.
Vandaag was een klus dag. Project kast is nog steeds gaande 😉 Vandaag hebben we hem geschuurd, gepoetst en in de grondverf gezet. En wauw, wat is hij al opgeknapt! De grote kleine dame heeft gelijk een mooi kleurtje uitgezocht want de randjes die nu blauw zijn, of tenminste nu in de grondverf staan, moeten paars worden!
Ook beneden hadden we nog een projectje op ons wachten. Al enige tijd geleden kregen manlief en ik voor onze verjaardag een prachtige iris shoot cadeau. Dat zijn foto’s van onze ogen, een close-up zeg maar. Super gaaf! We hebben ze heel mooi laten afdrukken, van ons en de kids. Deze moesten nog steeds opgehangen worden, maar we wilde een ook een mooie achtergrond. Lang hebben we gezocht naar een passend (foto)behang, maar niets kwam in de buurt van wat we wilde. Uiteindelijk hebben we besloten de muur gewoon te verven met een gave kleur waar de ogen goed op uit komen. En het is fantastisch geworden. Jammer dat we hier zolang over getwijfeld hebben, maar nu kunnen we er eindelijk van genieten!




Ondanks alle drukte had ik afgelopen week ook nog tijd om weer wat nieuwe recepten te ontwikkelen. Zo maakte ik echt een goddelijke brownie en een fantastische nieuwe boterkoek. De recepten komen natuurlijk later online en geloof me deze wil je echt niet missen!
Vorig weekend met het prachtige weer maakte ik ook al wat lekkers. Ik had geen brood meer en had deze viral cottage cheese bagels al een paar keer voorbij zien komen. Dus ging ik aan de slag om die te maken. Super simpel en zo gepiept. Zelfs de kids hebben er van gesmuld. Voor hen maakte ik ze zonder pitten/zaden. Want ja, het blijven kindjes he 🙂
Op zondag sporten we altijd en voldoende eiwit inname is dan belangrijk. Maar ook vind ik het belangrijk om gezellig en uitgebreid te kunnen lunchen met de hele familie aan tafel! Deze cottage cheese bagels zijn hier uitermate geschikt voor. En zoals ik al zei, heel makkelijk te maken. Je heb uiteindelijk maar 2 basis ingrediënten nodig. Cottage cheese en zelfrijzend bakmeel. Om ze een lekker kleurtje te geven een eitje of wat melk. En natuurlijk lekker wat pitten en/of zaden om ze mee te bedekken.
Dus zin in verse gezonde en eiwitrijke broodjes? Bak dan deze viral cottage cheese bagels! Je kan ze beleggen met (room)kaas, kipfilet, plakjes komkommer of lekker zoet zoals onze kids met een dikke laag chocolade pasta 😉
Geniet!

Cottage cheese bagels
Ingrediënten
- 400 gr cottage cheese (light)
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- pitten/zaden
Instructies
- Doe de cottage cheese in een blender en maal tot een egaal mengsel.
- Doe de fijn gemalen cottage cheese in een kom en meng er het zelfrijzend bakmeel door.
- Meng het tot een mooi deeg.
- Verdeel het deeg in 8 stukken van ongeveer 75 gram.
- Maak mooie ronde ballen en trek er een gat in. Leg ze vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Kluts het ei en bestrijk de bagels met het ei.
- Dip desgewenst in pitten en/of zaden naar keuze.
- Bak ze in een voorverwarmde oven op 180℃ in 25 minuten mooi goud bruin.
- Laat de bagels even 15 minuutjes afkoelen op een rooster voor je aanvalt.
5 reacties
143 cal per broodje als ik het goed zie?
Dat klopt 🙂 Berekend zonder pitten en zaden.
Dank je
Hoi Mandy, klopt het dat de bagels een beetje klef blijven van binnen? Of ben ik te ongeduldig en heb ik ze niet lang genoeg laten afkoelen 😉
Hoi Chantal,
Ze hebben wel een iets andere structuur dan echte bagels, maar ze zouden niet klef moeten zijn.
Inderdaad toch iets langer laten afkoelen, al heb ik dat geduld vaak ook niet hoor😉
Lieve groetjes,
Mandy