Cottage cheese bagels
Simpele en snelle eiwitrijke bagels.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang lunch
Keuken Amerikaans
Porties 8
calorieën 143 kcal
- 400 gr cottage cheese (light)
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- pitten/zaden
Doe de cottage cheese in een blender en maal tot een egaal mengsel.
Doe de fijn gemalen cottage cheese in een kom en meng er het zelfrijzend bakmeel door.
Meng het tot een mooi deeg.
Verdeel het deeg in 8 stukken van ongeveer 75 gram.
Maak mooie ronde ballen en trek er een gat in. Leg ze vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Kluts het ei en bestrijk de bagels met het ei.
Dip desgewenst in pitten en/of zaden naar keuze.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 180℃ in 25 minuten mooi goud bruin.
Laat de bagels even 15 minuutjes afkoelen op een rooster voor je aanvalt.
Trefwoord Bagels, Cottage cheese, Eiwitrijk, High Protein, Lunch, Simpel, Snel