Oke eerlijk is eerlijk, ik ben niet direct heel vegan minded. Ik sta er ook niet negatief tegenover, integendeel. Ik vind het dan ook een uitdaging om zo nu en dan eens vegan te koken of te bakken. Toen ik laatst een koek mocht proeven met miso, was ik gelijk verkocht. Een smaak sensatie en perfecte combi met chocolade. Dus ging ik aan de slag om te kijken of iets dergelijks zelf kan maken. En ik kan je vertellen, dat is gelukt!
Deze vegan miso chocolate chip cookies zijn echt super lekker, met dit recept maak je er 6. Eigenlijk is dat te weinig hoor, dus ik zou zeggen als je toch aan de slag gaat! Verdubbel het recept even 😉
Vegan Miso Chocolate Chip Cookies
Heerlijke vegan chocolate chip cookies!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 18 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Cookies
Keuken Vegan
Porties 6
calorieën 270 kcal
Ingrediënten
- 1 el gebroken lijnzaad
- 3 el water
- 100 gr donker bruine basterd suiker
- 45 gr plantaardige ongezouten roomboter
- 1 el miso
- 130 gr bloem
- ½ tl bakpoeder
- ¼ tl baksoda
- 80 gr vegan pure chocolade
Instructies
- Meng de gebroken lijnzaad met het water en laat een paar minuten staan (flax egg).
- Klop in de tussentijd de plantaardige boter met de suiker en de miso romig.
- Voeg het flax egg toe.
- Meng de bloem met bakpoeder en baksoda.
- Voeg dit bij het botermengsel tot er een mooi deeg ontstaat. Kneed evt. met de hand nog even door.
- Hak de chocolade grof en meng door het deeg.
- Maak 6 bakken van ongeveer 66 gram per stuk. En leg voor een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht, dit kan per oven wat verschillen dus let hier op!
- Leg de bollen op een met bakpapier bekleedde pakplaat, druk niet plat! En houdt wat afstand.
- Bak ze af in ongeveer 18 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster en geniet!
Notities
Laat weten wat je van het recept vind: (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden…
Trefwoord Chocolate, Chocolate chip, Cookies, Miso, Vegan