Heb je wel eens iets voorbij zien komen waarvan je denkt, dat moet ik echt eens proberen, dat moet ik eten! Ik wel, meer dan eens. Of eigenlijk all the time! M’n hoofd stroomt soms over van alles wat ik graag zou willen eten of zelf ook zou willen maken. Zoveel ideeën maar zo weinig tijd.
Zo heb ik een hele lijst met alles waarvan ik denk dat is leuk, dit ga ik echt doen. De lijst groeit in plaats van dat hij minder wordt. Maar dat houdt het ook wel leuk, zoveel inspiratie. Als je wilt dat men ook iets met je recepten gaat doen kan je niet maar gewoon alles gaan maken en uitwerken, nee daar moet je echt ook wel over nadenken. Wat is er in het seizoen? Welke feestdag komt er aan? En dan moet je dat ook nog bijtijds maken. Want 2 dagen voor Kerst heeft niemand er meer wat aan. Je snapt dus dat mijn hoofd nu al overuren draait voor de Herfst, Halloween en Sinterklaas.
Maar goed, het is nog zomer dus tijd voor perziken, wilde perziken. Nu had ik al een paar keer van die leuke ondersteboven gebakjes voorbij zien komen, van die upside down bladerdeeg hapjes. De wilde perziken waren in de aanbieding 2 bakken voor de prijs van 1 dus ik zag mijn kans schoon om deze gebakjes eens te gaan proberen en wel met de gekochte wilde perziken. Voor de nieuwsgierigen onder ons, de rest is zo opgegeten en verwerkt in een lekkere zomerse salade.
Upside down, of ook wel ondersteboven gebakjes. Super makkelijk, lekker snel en ook nog eens fantastisch lekker! Ook niet gek veel calorieën voor een gebakje, ik zeg win win 😉 Je hebt ook niet veel nodig, wat bladerdeeg, agave siroop, wilde perziken en een ei. Geen eieren in huis? Gebruik dan wat melk of water. Ik deed er wat extra gekarameliseerde pecannoten over heen voor wat crunch. Maakte het gebakje helemaal af! Een lekkere agave siroop vind je bij Prozis. Ook de pecannoten heb ik er vandaan.
Even wat reclame, want het is echt een hele fijne webshop. Het lijkt vooral gericht op sport, shakes en kleding. Maar je kan er ook terecht voor lekkere zoete toppings, wraps, broodjes en snacks. Ook hebben ze een zero lijn, nul suiker! Hoe fijn is dat. Nou mocht je nog wat nodig hebben en lekker met korting willen shoppen, maak dan gebruik van m’n kortingscode BAKSELSBYMANDY10 scheelt toch weer 🙂 Prozis. Zo einde reclame!
En nu hup de keuken in en lekker deze gebakjes maken, ik hoor graag wat je er van vind. Oh en wil mis je hier nog een recept, laat het me weten ik ga graag de keuken voor je in!
Upside down Wilde Perzik gebakjes
Equipment
- ronde uitsteker van 11 cm Ø
Ingrediënten
- 4 plakjes volkoren bladerdeeg
- 3 wilde perziken
- 1 ei
- agave siroop
Optioneel
- 1 handje grof gehakte pecannoten
Instructies
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de 4 plakken bladerdeeg ontdooien.
- Steek met de ronde uitsteker 4 mooie cirkels uit, ik vond het een leuker gezicht maar je kant natuurlijk ook gewoon het plakje zo gebruiken.
- Drizzle 4 hoopjes agave siroop verspreid over de bakplaat.
- Snij de wilde perziken in schijfjes en leg de schijfjes in de agave siroop.
- Leg de plakjes bladerdeeg over de perziken en druk aan met een vork.
- Kluts het ei en smeer de gebakjes in.
- Bak ze in een voorverwarmde oven (bovenonder warmte) op 220℃ in 15 minuten mooi bruin.
- Laat een beetje afkoelen en haal dan de gebakjes los en leg ze met de perziken naar boven op een bord. Bestrooi met de pecannoten en geniet!
Notities
- De gebakjes zijn zowel koud als lauwwarm erg lekker!
- Volkoren bladerdeeg van Koopmans.
- Ik gebruikte de agave siroop van Prozis. En voor extra bite gebruikte ik de gekarameliseerde pecannoten ook van Prozis.