Wat is er nu lekkerder dan 2 van je favoriete samen te voegen? Ijs en stroopwafels. Stroopwafel ijs. Easy peasy!
De stroopwafel, wat zal ik er van zeggen? Hier blijft een pakje nooit lang liggen. En al helemaal niet aangebroken. Manlief en ik zijn niet van het halve werk. Dus aan 1 stroopwafel hebben wij niet genoeg, nee het hele pakje moet er aan geloven. Weet je dan niet hoeveel calorieën dat zijn? Pfoe.. ja zo’n 170 per stroopwafel. Daar werden we ons overigens later pas van bewust. Dus nu proberen we ons wel in te houden. Maar soms moet je je er gewoon aan toegeven. En wie kan er nu wel een stroopwafel weerstaan?
Ijs, sja het zelfde verhaal. Vooral zelf gemaakt ijs. Gelukkig moet die na het pakken van een paar bollen weer de vriezer in ivm smelt gevaar. Dat weerhoudt ons er iets meer van om gelijk die hele bak leeg te eten.
Dus je raad het al, een combi kon niet uit blijven! Geen ijsmachine nodig, dus voor iedereen te maken.
Stroopwafel ijs
Equipment
- Vries vaste bak
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 3 el dulce de leche
- 4 grote stroopwafels
Instructies
- Klop de slagroom lobbig.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en mix even flink door.
- Hak 3 van de 4 stroopwafels klein. En 1 in grove stukken.
- Roer de klein gehakte stroopwafels door het slagroommengsel.
- Doe de helft van het slagroommengsel in de vries vaste bak.
- Schep 1½ el dulce de leche, verdeeld over het slagroom mengsel en roer wat door met een saté prikker of mes.
- Doe nu de 2e helft van het slagroommengsel in de bak en herhaal de stap hierboven.
- Verdeel nu de grove stukken stroopwafel over het mengsel en zet de bak, bedekt, in de vriezer voor zeker 8 uur of een hele nacht.
Notities
- Je kan zelf bepalen wat je wil aan stroopwafels, roomboter of gewone van de supermarkt.
- Meer of minder stroopwafels? De keuze is aan jou!