In de herfsttijd, zo naar de loop van winter toe kan je al dat eten misschien best een beetje beu worden. Al dat gevulde speculaas, kruidnoten, chocolade letters en dan straks alles wat met kerst te maken heeft. Zegt de vrouw die, terwijl ze dit schrijft, aan een no bake penny wafel chocolade taartje zit 😉 (recept ga ik zsm uitwerken natuurlijk!) Ik krijg nooit genoeg van eten, zoals je wel merkt. Maar goed, jij misschien wel en bent dan op zoek naar een verantwoord tussendoortje.
Verantwoord, gezond, niet te veel calorieën, maar toch lekker. En niet te ingewikkeld maken natuurlijk. Dan is mijn bananenbrood een goed idee! Ik gebruik standaard de zelfde basis en pas de overige ingrediënten aan naar waar ik zin in heb of naar gelang het seizoen.
En zeg je herfst, dan zeg je speculaas! Dus zo werd al snel een speculaas bananenbrood geboren. Zoals met zoveel dingen, blijven wij er hier thuis van eten. Ik moet altijd bewust het brood in plakken snijden, direct verpakken en in de vriezer gooien want anders redt hij de avond niet.
Dit bananenbrood is dus ideaal om in te vriezen, zo kan je een plak pakken wanneer je er zin in hebt! En dat is zo ontdooid hoor, ik zet altijd een plak tegen m’n kop thee aan, kan je zo aanvallen 🙂 Dus tussen alle feestlekkernijen door kan je van deze verantwoord genieten.
Hieronder vind je stap voor stap hoe je het bananenbrood maakt, ga dus gauw aan de slag. Oh en kom vooral binnenkort nog een kijkje nemen voor als je nieuwsgierig bent geworden naar de no bake penny wafel chocolade taart!
Enjoy!
Speculaas bananenbrood
Equipment
- 1 cakeblik 23 cm Ø
Ingrediënten
- 2 flinke bananen
- 3 eieren
- 180 gr bloem
- ½ zakje bakpoeder
- 1 tl vanille aroma
- 1 el speculaaskruiden
- 50 gr speculaas/schuddebuikjes/kruidnoten
- 25 gr amandelen
Instructies
- Prak de bananen fijn.
- Meng de eieren en de vanille erbij en roer goed door.
- Voeg nu de bloem, bakpoeder en speculaas kruiden toe en meng tot een egaal beslag.
- Roer nu de speculaas (grof gehakt) en de amandelen (grof gehakt) toe. Houdt 8 amandelen achter!
- Bekleed een bakblik met bakpapier of vet goed in.
- Stort het beslag in het bakblik en garneer met de 8 overbleven amandelen.
- Zet in een voorverwarmde oven en bak het mooi bruin op 180℃ (onderboven warmte), ongeveer 45-50 minuten. Het brood is klaar wanneer je er een satéprikker in prikt en deze er droog uit komt.
- Laat het bananenbrood een paar minuten in de vorm afkoelen voor je hem op een rooster stort en volledig laat afkoelen.