Paella een typisch Spaans gerecht, met als oorsprong Valencia. Ik ben er nooit geweest, Spanje ansich niet. Wel de Spaanse aftreksels zoals Mallorca en de Canarische Eilanden. Maar Valencia lijkt me prachtig. Heel gaaf om daar dan traditionele paella te eten. Maar goed dat staat niet een twee drie op het programma, want ja zoveel wensen en zoveel te zien. Wellicht een stedentrip in het voorjaar? Maar voor nu moet ik het maar met de paella hier in Nederland doen.
Gelukkig hoeft dat niet ingewikkeld te zijn, want Lassie heeft nu BijnaKlaar paella! Ik mocht er al eerder mee aan de slag en net als toen maakte ik ook nu iets super lekkers! Iets wat makkelijk te maken is en ook snel op tafel staat. Al het gemak van de BijnaKlaar paella.
Nu met deze zomerse temperaturen heb je, of tenminste ik, niet altijd zin om lang in de keuken te staan of zelfs helemaal geen zin in een warme maaltijd. Maar met dit recept kan je toch van een warme maaltijd genieten zonder je in het zweet te werken. En een bowl, dat is toch altijd leuk? En ook gemakkelijk, met een kommetje op schoot. Lekker pootjes omhoog of languit op de lounge set in de tuin.




Laatst plaatste ik al een heerlijk recept met de Lassie BijnaKlaar Risotto en nu dus deze heerlijke snelle paella bowl. De Lassie BijnaKlaar producten, de risotto en de paella, zijn ideaal voor een snelle, makkelijke en toch ook gezonde maaltijd. Met de risotto maakte ik vorig jaar een heerlijke salade en voor enkele weken terug een knaller van een maïs risotto. Met de paella maakte ik vorige jaar een simpele kip versie en dit jaar de snelle bowl!
De snelle bowl is rijkelijk gevuld met chorizo en garnalen, stiekem at ik de garnalen en manlief de chorizo. Hij krijgt al de riebels als hij denkt aan garnalen, sja, hij weet niet wat hij mist 😉 Maar meer voor mij! Ik voegde er ook sperziebonen aan toe voor extra groenten, maar ook voor de kleur. Een makkelijk, snel en zomers gerecht die je echt moet maken! Ideaal voor bij deze zomerse temperaturen. En geloof me, deze variatie op de meer traditionele pealla is echt de moeite waard. Of naja, geen moeite dus!
Hopelijk ga ook jij snel aan de slag met deze snelle paella bowl en geniet je er net zo van als dat wij dat deden. Maak je zomer compleet met deze zomerse maaltijd!
Geniet 🙂

Snelle paella bowl
Ingrediënten
- 1 zak paella BijnaKlaar van Lassie
- 200 gr sperziebonen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode puntpaprika in kleine reepjes
- 100 gr chorizo in stukjes
- 150 gr verse knoflook garnalen
- 1 el olijfolie
Instructies
- Kook de sperziebonen in 8-10 beetgaar.
- Bak in een klein beetje olijfolie de ui en puntpaprika zacht.
- Bak de chorizo knapperig.
- Bak de garnalen mooi roze.
- Verwarm de paella met 2 el water een minuutje in de magnetron.
- Verdeel alles over twee borden of kommen en eetsmakelijk!
Notities
- Door de Paella rijst BijnaKlaar van Lassie te gebruiken staat dit gerecht binnen no-time op tafel!
- Lassie heeft ook een Risotto BijnaKlaar, daar heb ik ook twee heerlijke recepten mee op de site staan!