Vroeger, oh dat klinkt alsof ik al heel oud ben, maar goed vroeger dan heb ik het over zo’n 20 a 22 jaar geleden. Dat is toch wel vroeger! Toen ging ik geregeld de stad in, gezellig op stap met vrienden. Bij iemand thuis indrinken en dan op de fiets richting de stad. We hadden een kroeg of 3 waar we afwisselend heen gingen en eindigde meestal in de zelfde. Dansjes doen daar werd ik toch wel heel blij van. Nog steeds vind ik dansen heerlijk. Na het stappen gingen we dan vaak nog wat te snacken halen bij de plaatselijke snackbar. Een pita broodje met kaas en knoflooksaus was een geliefde midnight snack. Gewoonweg genieten!
Daar aan denkende heb ik deze broodjes gemaakt. Je kan ze natuurijk met elke saus eten die je maar wilt. Maar met knoflooksaus stop je niet meer met eten. Nu vind ik knoflooksaus echt heaven, maar dat terzijde 😉 Dit is dus pure nostalgie in een nieuw jasje.
Snelle gevulde broodjes
Equipment
- Grill pan
Ingrediënten
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 400 gr Griekse yoghurt
- snuf zout
- ½ tl uienpoeder
- zakje mini mozzarella bolletjes
- zakje tex mex geraspte kaas
Instructies
- Meng, buiten de kaas en mozzarella, bolletjes alle ingrediënten tot een egaal deeg.
- Verdeel het deeg in 8 stukken.
- Rol steeds een stuk uit, op een met bloem bedekt, oppervlakte.
- Leg 2 bolletjes mozzarella en een handje geraspte kaas in het midden en vouw het deeg er om heen.
- Druk de met kaas gevulde balletjes voorzichtig plat.
- Verhit een een goede grill pan. Doe er een scheutje olijfolie in en grill de broodjes ongeveer 3 a 4 minuten per kant gaar en tot er mooie grill strepen op komen.
Notities
- De uienpoeder kan je vervangen voor een kruiden naar keuze.
- Serveer met knoflooksaus, of een andere lekkere saus.
- Eet ze warm, dan zijn ze het lekkerst.
Laat weten wat je van het recept vind: (Nog geen waarderingen)
Eén reactie
Echte aanrader als je snel wat lekkers klaar wilt maken!