De herfst is begonnen en daarmee het binnen zitten. Vandaag was zo’n dag waarbij het snack technisch tot een uur of drie in de middag prima ging. Daarna ging het berg afwaarts. Dochterlief moet naar turnen en ik stouwde nog ff gauw een paar snoepjes naar binnen. Na een lekker uurtje turnen en tussen de buien door kwamen we weer thuis. Daar ging het verder, nog even een koekje en 2 lekkere rijstewafels met chocolade. Ondertussen koken, wat dan een beetje simpel moet zijn, snel en niet te zwaar want sporten staat op het programma.
De donderdag is altijd zo’n dag van het gemak. Toch wil ik wel graag dat het een beetje gezond is. Want zoals ik hier boven al zei, de herfst is begonnen en daarmee ook het meer binnen zitten. En het snoepen 🙁 Dat doe ik zelf, ben ik me zeker van bewust, maar een beetje jammer is het wel.
Nu ging ik lekker een uurtje Bodyattacken, echt een super leuke en heerlijke les. Dat maakt het snoepen dan een beetje goed. Op aandringen bleef ik ook nog voor een uurtje core, al met al weer wat heerlijke calorieën verbrand en mag ik me iets minder schuldig voelen over de overmaat aan snoeperij van vandaag.
Op dagen als deze vind ik het dus fijn als er een maaltijd op tafel staat die snel te maken is, maar ook enigszins gezond. Ik geloof dat ik dat met dit recept wel redelijk voor elkaar heb. De tortilla/wrap smashed burger trend in een leuk jasje. Een wrap in combinatie met gekruid kippengehakt en een caesar salad maakt het een lekkere maal. Ook prima te eten als lunch overigens, super leuk om zo op tafel te zetten.
Herken jij je soms in die snoep dagen? En het schuldgevoel? Ga dan aan de slag met dit heerlijke recept, daar hoef je je absoluut niet schuldig over te voelen!
Smashed caesar salad wraps
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 200 gr gekruid kippengehakt
- 4 mini tortilla wraps
- 1 mini krop romaine sla
- 2 eieren, medium gekookt
- geraspte kaas
- caesar salad dressing van Cardini's
Instructies
- Verdeel het gehakt in 4 gelijke stukken (50 gr per stuk)
- Maak een bol van elk stuk gehakt en plet deze op een wrap. Spreidt goed uit.
- Verhit een koeken pan, zonder boter of olie. Het gehakt laat genoeg vet achter waardoor ik het zelf overbodig vind.
- Draai de wrap om en laat een minuutje door bakken op de wrap zijde.
- Haal uit de pan en herhaal met de andere wraps.
- Snij de romaine sla fijn, verdeel over de wraps. Bestrooi met kaas en verdeel ook de eitjes in stukjes over de wraps.
- Serveer met een lekkere caesar salad dressing!