Na een week in de herfst geleefd te hebben, komt er nog een mooie nazomer week aan! Me is happy! Ik houd van de zomer, maar goed, dat is inmiddels wel bekend. Al moet ik zeggen dat het afgelopen week ook wel lekker was. Dochterlief wilde al enige tijd haar nieuwe kleding aan en dat kon nu eindelijk. Wat een blij ei was ze. Ook zoonlief was blij, want hey Minecraft trui is leven!
En deze mama kon met een dekentje op de bank en aan de bak met herfst recepten. Speculaas is niet aan te slepen. Oh en ja, sorry, maar de eerste zakken kruidnoten zijn al verorberd. Ja, je leest het goed, zakken! Ze snoepen hier niet veel, moeilijke eters, maar kruidnoten/pepernoten, die gaan er goed in. Dus mogen ze daar bij mij al vroeg van genieten. Natuurlijk niet alleen, want ik eet ze net zo hard mee 😉
Oke, bij de les blijven, we hadden het over mooi nazomer weer. Bij zomer hoort ijs en deze zet je makkelijk en snel op tafel. Alles wat je nodig hebt is een pot met een restje pindakaas en wat slagroom. Even schudden en et voilà! Of naja, heel even in de vriezer is wel handig, anders eet je gewoon pindakaas slagroom. Wat overigens ook geen straf is.
Dus zin in een lekker ijsje komende mooie dagen? Maak dan deze, lekker simpel. Je kan met z’n tweeën uit een potje eten, of lekker alleen. Dat tweede spreekt mij meer aan! Ik ben de ‘Joey doensn’t share food’ type of girl. Jij?
Hopelijk geniet jij ook van dit lekkere ijsje, is het niet nu dan misschien wel gewoon in de winter. Want zeg nu zelf? Ijs kan toch elke dag van het jaar?
Simpel pindakaas ijs
Ingrediënten
- 1 pot leftover pindakaas
- 185 ml slagroom
- 1 zakje vanille suiker
Optioneel
- grof gehakte pinda's
- grof gehakte pure chocolade
Instructies
- Neem een pot pindakaas die je op het punt staat weg te gooien.
- Doe de slagroom en de suiker er in.
- Schut flink, tot je het niet meer hoort klotsen.
- Zet de pot voor 4 uur in de vriezer, of een hele nacht.
- Bestrooi met wat pinda's en chocolade en geniet!
Notities
- Gebruik een leftover pindakaas naar keuze, ik gebruikte de pindapasta zonder stukjes van Bonne Maman.
- Na 4 uur in de vriezer is de pindakaas ijs direct eetbaar. Na een hele nacht is het slim hem even licht te laten ontdooien, dan is het makkelijker schepbaar.
- Geen zin om te schudden, mix het dan kort met een staafmixer.