Ga terug
Pindakaas ijs

Simpel pindakaas ijs

Ijs met leftover pindakaas.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 uur 10 minuten
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Mix
Porties 2
calorieën 335 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 pot leftover pindakaas
  • 185 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker

Optioneel

  • grof gehakte pinda's
  • grof gehakte pure chocolade

Instructies
 

  • Neem een pot pindakaas die je op het punt staat weg te gooien.
  • Doe de slagroom en de suiker er in.
  • Schut flink, tot je het niet meer hoort klotsen.
  • Zet de pot voor 4 uur in de vriezer, of een hele nacht.
  • Bestrooi met wat pinda's en chocolade en geniet!

Notities

  • Gebruik een leftover pindakaas naar keuze, ik gebruikte de pindapasta zonder stukjes van Bonne Maman.
  • Na 4 uur in de vriezer is de pindakaas ijs direct eetbaar. Na een hele nacht is het slim hem even licht te laten ontdooien, dan is het makkelijker schepbaar.
  • Geen zin om te schudden, mix het dan kort met een staafmixer.
 
 
Trefwoord Easy, Ice cream, Ijs, Pindakaas, Simpel