Simpel pindakaas ijs
Ijs met leftover pindakaas.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 4 uur uur 10 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 15 minuten min
Porties 2
calorieën 335 kcal
- 1 pot leftover pindakaas
- 185 ml slagroom
- 1 zakje vanille suiker
Optioneel
- grof gehakte pinda's
- grof gehakte pure chocolade
Neem een pot pindakaas die je op het punt staat weg te gooien.
Doe de slagroom en de suiker er in.
Schut flink, tot je het niet meer hoort klotsen.
Zet de pot voor 4 uur in de vriezer, of een hele nacht.
Bestrooi met wat pinda's en chocolade en geniet!
- Gebruik een leftover pindakaas naar keuze, ik gebruikte de pindapasta zonder stukjes van Bonne Maman.
- Na 4 uur in de vriezer is de pindakaas ijs direct eetbaar. Na een hele nacht is het slim hem even licht te laten ontdooien, dan is het makkelijker schepbaar.
- Geen zin om te schudden, mix het dan kort met een staafmixer.
Trefwoord Easy, Ice cream, Ijs, Pindakaas, Simpel