Romige Orzo met Kip

Oudjaarsdag moest ik nog een dagje werken, waarbij de ochtend rustig was en ik dacht dat ik mooi op tijd weg kon. Maar natuurlijk was de middag druk en volgde er aanmeldingen die ik toch echt moest inplannen. Maar goed, al met al zat ik toch om 16u in de auto, na een gezellige werkdag.
Moeder lief had de aardappelen geschild, dus die hoefde ik alleen maar op te zetten. Ja, wij aten gewoon een AGV’tje!

Het hondje was erg onrustig door al het vuurwerk wat al afgestoken werd. Dus na het eten probeerde manlief en de kindjes nog even een uurtje te gaan liggen en ik probeerde het hondje in toom te houden. Dat proberen mislukte voor beide partijen, dus hup maar lekker naar buiten met de kids, vast wat sterretjes aangestoken en geknald met erwtjes.

De avond hebben we doorgebracht met de buurtjes, we hebben een gezellige en rustige avond gehad. Het hondje was met samen met de buurhondjes waardoor de avond ook voor haar een stuk relaxter verliep. We aten heerlijke oliebollen van Proof Bakery, echte aanraders dus mocht je rond oud & nieuw in de buurt zijn! Maar ook genoten we van een heerlijke borrelplank en andere lekkere versnaperingen. Eenmaal 24u hebben we geproost en gekeken naar het prachtige vuurwerk wat werd afgestoken. Iets met er was toch een vuurwerkverbod?? Maar toch erg mooi!

Romige orzo met kip

1 januari is dus een feit en daarmee beginnen voor veel mensen de goede voornemens. De sportschool abbo’s zijn weer volop op actief gezet en de gezonde leefstijl probeert men eigen te maken. Het is altijd maar weer de vraag hoe lang het vol gehouden gaat worden. Ik moet zeggen dat het met lekker, maar gezond eten, makkelijker gaat. Niet perse koolhydraat arm of noem maar op, maar gewoon eten met veel groentes en niet overdreven veel calorieën. Zo houd je het in mijn belevenis het langste én makkelijkste vol.

Deze lekkere maaltijd past prima in een gezonde(re) leefstijl, een heerlijke romige orzo met kipdijfilet. Wil je de maaltijd liever wat magerder maken? Gebruik dan kipfilet en een licht roomkaas. Zelf vind ik dit overbodig, maar daar mag gelukkig ieder z’n eigen keuze in maken.

Ben jij iemand die aan goede voornemens doet? Ga jij vanaf nu het leven radicaal omgooien en aan de lijn? Of ben je helemaal blij met hoe het nu gaat en ga je lekker op deze voet verder? Alles kan en mag en gelukkig past deze maaltijd over bij! Romige orzo met kip, ik vind het een blijvertje 😉

Zet hem op, houd vol en eet smakelijk!

Romige orzo met kip

Orzo met kip

Heerlijk romige orzo.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mix
Porties 4
calorieën 523 kcal

Ingrediënten
  

  • 275 gr orzo
  • 250 gr cherry tomaatjes gehalveerd
  • 1 courgette in halve maantjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 350 gr kipdijfilet in blokjes
  • 1 bakje boursin cuisine
  • 30+ jong belegen geraspte kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Bak de kipdijfilet in een scheutje olijfolie, net niet helemaal gaar, hij gaart vanzelf verder tijdens de rest van het proces. Als je de kipdijfilet nu al gaar bakt heb je kans dat hij droog wordt.
  • Voeg de paprika en courgette toe en bak een paar minuten mee.
  • Meng de boursin er door en voeg de cherry tomaatjes toe.
  • Voeg als laatste de gekookte orzo toe en roer goed door.
  • Serveer, indien gewenst, met geraspte kaas.
Trefwoord Groenten, Kip, Orzo, Romig

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept