Inmiddels heb ik een aardige voorraad aan recepten staan, ik kan ze helaas niet allemaal te gelijk delen. Maar dat zou ik best willen. Want elke keer kijken wat een leuk en lekker recept is om te plaatsen is best ingewikkeld. Of ingewikkeld, moeilijk, lastig. Want ik vind alles lekker en leuk en gezellig. Maar wat vind iemand anders er van? Dat is elke keer weer spannend.
Nu heb ik altijd een grote hulp en steun aan m’n lieve vriendin Renske. Ze is op Instagram bekend onder Koken met Liefde. Via Insta zijn we bevriend geraakt en inmiddels kunnen we elkaar niet meer wegdenken uit ons leven. Onze gezinnen klikken goed en onze passie voor eten maakt ons een gezellig stel.
Als ik dus even niet weet wat ik moet plaatsen dan vraag ik haar om advies, altijd open en eerlijk. Dus toen ik haar de lijst liet zien met alles wat ik nog in m’n archief heb, zei ze gelijk deze! Hij past ook goed bij de herfst en eigenlijk ook goed bij het weekend dus 2 vliegen in 1 klap!
Laatst had ik pompoen puree nodig voor een recept, dus ik maakte van een flinke pompoen een behoorlijke voorraad. Ik hield daar nog wat van over, dus wilde ik daar wat lekkers mee maken. Maar wat? Ik had het idee om pompoen diner rolls te maken. Maar toen ik met het deeg bezig was leek het meer op een focaccia deeg. Change of plans! De pompoen focaccia was geboren.
En dat was me een verrassing! Een geslaagde keuze. En wat het extra leuk maakte is dat de kids het dus ook zo lekker vonden. Ze zijn altijd gek op vers gebakken brood, maar kreeg nu wel de vraag waarom het deze kleur had. Ik hield me maar mooi even voor de domme en zei “ja, vond mama leuk een keer een kleurtje”. Want had ik gezegd dat er pompoen in zat dan hadden ze het niet eens geproefd ben ik bang. En nu werd er flink gesmuld. Dus een focaccia met verborgen groenten 😉
We aten het heerlijk bij een soepje, maar je kan de focaccia natuurijk ook beleggen en lekker mee lunchen. Hieronder vind je het recept, ik hoop dat je er net zo van geniet als dat wij dat gedaan hebben. Mocht je tijd en zin hebben, laat je me dan in de reacties weten wat je er van vind? Vind ik leuk 🙂
Voor nu fijn weekend. Wij gaan genieten van een dagje Tiengemeten, maar daar later mee over!
Pompoen focaccia
Ingrediënten
- 600 gr bloem
- 1 zakje gist
- 50 gr olijfolie
- 1 ei
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 250 ml lauwwarme melk
- 250 gr pompoen puree
- pecannoten
Instructies
- Meng 50 ml van de lauwwarme melk met de gist en de suiker. Roer goed door en laat even staan.
- Doe de overige ingrediënten, buiten de pecannoten, in een kom.
- Mix alles nu goed door elkaar en voeg ook het gist mengsel toe.
- Mix voor zeker 15 minuten. Het mengsel blijft wat nattig.
- Zet daarna afgedekt op een tochtvrije plek en laat een uur rijzen.
- Kieper het deeg daarna op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rek het een beetje uit tot een mooie rechthoekige lap. Behoud hierbij de luchtigheid!
- Besprenkel met olijfolie en leg desgewenst wat stukjes pecannoten over het deeg. Maak met je vingers nu kuiltjes in het deeg.
- Zet de bakplaat weer op een tochtvrije plek en laat weer een uur rijzen.
- Bak daarna de focaccia in 22 minuten goud bruin in een voorverwarmde oven op 220℃ (onderboven warmte).