Pompoen focaccia
Een focaccia met een herfstig tintje!
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur 25 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 50 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Mix
Porties 8
calorieën 367 kcal
- 600 gr bloem
- 1 zakje gist
- 50 gr olijfolie
- 1 ei
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 250 ml lauwwarme melk
- 250 gr pompoen puree
- pecannoten
Meng 50 ml van de lauwwarme melk met de gist en de suiker. Roer goed door en laat even staan.
Doe de overige ingrediënten, buiten de pecannoten, in een kom.
Mix alles nu goed door elkaar en voeg ook het gist mengsel toe.
Mix voor zeker 15 minuten. Het mengsel blijft wat nattig.
Zet daarna afgedekt op een tochtvrije plek en laat een uur rijzen.
Kieper het deeg daarna op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rek het een beetje uit tot een mooie rechthoekige lap. Behoud hierbij de luchtigheid!
Besprenkel met olijfolie en leg desgewenst wat stukjes pecannoten over het deeg. Maak met je vingers nu kuiltjes in het deeg.
Zet de bakplaat weer op een tochtvrije plek en laat weer een uur rijzen.
Bak daarna de focaccia in 22 minuten goud bruin in een voorverwarmde oven op 220℃ (onderboven warmte).
Trefwoord Autumn, Bananenbrood, Borrelen, Fall, Focaccia, Herfst, Pecannoten, Pompoen, soep