Ga terug
pompoen focaccia

Pompoen focaccia

Een focaccia met een herfstig tintje!
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 2 uur 25 minuten
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Mix
Porties 8
calorieën 367 kcal

Ingrediënten
  

  • 600 gr bloem
  • 1 zakje gist
  • 50 gr olijfolie
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 250 gr pompoen puree
  • pecannoten

Instructies
 

  • Meng 50 ml van de lauwwarme melk met de gist en de suiker. Roer goed door en laat even staan.
  • Doe de overige ingrediënten, buiten de pecannoten, in een kom.
  • Mix alles nu goed door elkaar en voeg ook het gist mengsel toe.
  • Mix voor zeker 15 minuten. Het mengsel blijft wat nattig.
  • Zet daarna afgedekt op een tochtvrije plek en laat een uur rijzen.
  • Kieper het deeg daarna op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rek het een beetje uit tot een mooie rechthoekige lap. Behoud hierbij de luchtigheid!
  • Besprenkel met olijfolie en leg desgewenst wat stukjes pecannoten over het deeg. Maak met je vingers nu kuiltjes in het deeg.
    pompoen focaccia
  • Zet de bakplaat weer op een tochtvrije plek en laat weer een uur rijzen.
  • Bak daarna de focaccia in 22 minuten goud bruin in een voorverwarmde oven op 220℃ (onderboven warmte).
    pompoen focaccia
Trefwoord Autumn, Bananenbrood, Borrelen, Fall, Focaccia, Herfst, Pecannoten, Pompoen, soep