Pizza

Het weekend komt er aan en dan willen we altijd comfort food. Tenminste wij wel. Wat je daaronder verstaat kan van alles zijn. Bij ons thuis staat comfort food voor gemak, lekker en vaak ook slecht. Lekker op de bank met een filmpje erbij. Pizza valt daar zekere onder.

Gelukkig zijn ze hier thuis gek op pizza. Nu vinden ze eigenlijk alle P’s lekker dus dat is fijn. Zou nog fijner zijn als ze wat met meer groente ook lekker zouden vinden, maar hey dat komt vanzelf… zegt men! Maar, gek op pizza dus. Ze vinden alle pizza’s hier lekker, ik bedoel dan niet qua beleg, maar diepvries, vers, domino’s etc. Ik moet zeggen dat ze wel het meest blij worden van verse pizza. Ik probeer dus geregeld zelf een deeg te maken. Eigenlijk is het heel simpel, maar het kost wat tijd, rijstijd. Daar heb ik niet altijd zin in, maar zo af en toe doe ik het toch. Kindjes worden er zo blij van, dan moet je wel he 😉

Een gewone pizza hadden we wel even gezien, dus leuk om er eens een andere draai aan te geven. Letterlijk, draai/vlecht het deeg en maak een mooie krans. Leuk om gewoon zo te eten, maar staat natuurlijk ook heel gaaf bij de borrel. Want wie zegt dat pizza niet bij de borrel kan?

Het deeg voor deze pizza krans is een brioche deeg, het recept is voor 2 kransen. Of 1 krans en maak van de andere helft van het deeg lekkere broodjes. Binnenkort zal ik nog recepten plaatsen van heerlijke pindakaas broodjes en hamburgerbroodjes.

Voor nu dus deze pizza krans die gelijk staat aan comfort food!

Pizza krans

Pizza brioche krans

Pizza maar dan anders!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Mix
Porties 4
calorieën 452 kcal

Equipment

  • springvorm 23 cm

Ingrediënten
  

Brioche deeg

  • 500 gr bloem
  • 1 zakje gist
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 75 gr ongezouten roomboter, in kleine blokjes
  • 1 ei
  • 250 ml warme melk
  • 50 ml lauw warm water

Pizza vulling

  • 140 gr tomaten puree
  • ½ zakje geraspte kaas
  • 75 gr roasted ham
  • Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Handig om te weten! Voor deze krans maak je gebruik van de helft van dit recept. Met de ander helft van het deeg kan je een tweede krans maken of andere broodjes, bijvoorbeeld pindakaas broodjes of hamburger broodjes (recepten volgen later).

Brioche deeg

  • Meng de gist met het lauw warme water en de suiker. Roer even goed door en laat een minuut of 5 staan.
  • Mix de bloem, zout, ei, warme melk en het gist mengsel tot het het goed gemengd is. Voeg dan blokje voor blokje de boter toe tot deze helemaal is opgenomen.
  • Kneed het deeg tot het een mooi soepel deeg is wat los komt van de mengkom.
  • Bedek het deeg met folie en zet op en warme, tochtvrije plek. Laat het een uur rijzen.

Pizza krans

  • Verdeel het deeg in 2 stukken. Leg 1 deel weg voor een tweede krans of andere lekkere broodjes.
  • Rol nu een stuk uit tot een mooie lap van 35x25cm.
  • Smeer er de tomaten puree over uit.
  • Bestrooi met Italiaanse kruiden naar smaak.
  • Verdeel de geraspte kaas er over.
  • Leg de ham hier weer over heen.
  • Rol de lap op langs de lange zijde.
  • Snij de rol in de lengte door midden, laat ongeveer 5 cm vast zitten.
  • Vlecht de 2 delen om elkaar heen.
  • Leg in een met bakpapier bekleedde springvorm, krans vorm. Bestrijk met een geklutst ei.
  • Laat nog eens 45-60 min rijzen op een warm plek.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ onder bovenwarmte.
  • Bak de pizza krans in ongeveer 20 minuten mooi bruin.

Notities

  • Voor deze pizza krans heb je dus maar de helft van het brioche deeg nodig. Met de andere helft kan je lekkere hamburger broodjes maken of pindakaas broodjes. Liever meer pizza? Maak hem dan gewoon 2x !

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden…
Trefwoord brioche, Brood, Pizza, Pizza brood

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept