Ga terug
Pizza krans

Pizza brioche krans

Pizza maar dan anders!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Mix
Porties 4
calorieën 452 kcal

Equipment

  • springvorm 23 cm

Ingrediënten
  

Brioche deeg

  • 500 gr bloem
  • 1 zakje gist
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 75 gr ongezouten roomboter, in kleine blokjes
  • 1 ei
  • 250 ml warme melk
  • 50 ml lauw warm water

Pizza vulling

  • 140 gr tomaten puree
  • ½ zakje geraspte kaas
  • 75 gr roasted ham
  • Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Handig om te weten! Voor deze krans maak je gebruik van de helft van dit recept. Met de ander helft van het deeg kan je een tweede krans maken of andere broodjes, bijvoorbeeld pindakaas broodjes of hamburger broodjes (recepten volgen later).

Brioche deeg

  • Meng de gist met het lauw warme water en de suiker. Roer even goed door en laat een minuut of 5 staan.
  • Mix de bloem, zout, ei, warme melk en het gist mengsel tot het het goed gemengd is. Voeg dan blokje voor blokje de boter toe tot deze helemaal is opgenomen.
  • Kneed het deeg tot het een mooi soepel deeg is wat los komt van de mengkom.
  • Bedek het deeg met folie en zet op en warme, tochtvrije plek. Laat het een uur rijzen.

Pizza krans

  • Verdeel het deeg in 2 stukken. Leg 1 deel weg voor een tweede krans of andere lekkere broodjes.
  • Rol nu een stuk uit tot een mooie lap van 35x25cm.
  • Smeer er de tomaten puree over uit.
  • Bestrooi met Italiaanse kruiden naar smaak.
  • Verdeel de geraspte kaas er over.
  • Leg de ham hier weer over heen.
  • Rol de lap op langs de lange zijde.
  • Snij de rol in de lengte door midden, laat ongeveer 5 cm vast zitten.
  • Vlecht de 2 delen om elkaar heen.
  • Leg in een met bakpapier bekleedde springvorm, krans vorm. Bestrijk met een geklutst ei.
  • Laat nog eens 45-60 min rijzen op een warm plek.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ onder bovenwarmte.
  • Bak de pizza krans in ongeveer 20 minuten mooi bruin.

Notities

  • Voor deze pizza krans heb je dus maar de helft van het brioche deeg nodig. Met de andere helft kan je lekkere hamburger broodjes maken of pindakaas broodjes. Liever meer pizza? Maak hem dan gewoon 2x !

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Aan het laden...
Trefwoord brioche, Brood, Pizza, Pizza brood