Het is weer vrijdag en toevallig ook nog vakantie. Want ja, hier is vandaag de herfstvakantie begonnen. Al jaren gaan wij in de herfstvakantie ook echt weg. Elk jaar met de schoonfamilie. Dat begon zo’n 15 jaar geleden met een dagje. We hadden toen nog geen kinderen en ook m’n schoonzus nog niet. We gingen naar Terschelling en fietste het hele eiland over. In de ochtend erg koud, maar naar mate de dag vorderde kwam er een heerlijk zonnetje. Ik was geen fietser dus pfoe, dat was pittig. Maar hey, je moet je niet laten kennen natuurlijk 😉
Het jaar erop gingen we weer, maar toen een weekje en met kind nummer 1, ons nichtje. In de jaren die volgde kwamen er steeds meer kindjes bij en gingen we de vakanties afwisselen. Het ene jaar Terschelling, het andere jaar iets wat berijdbaar is in het buitenland.
Tijdens Corona werd dit wel lastiger, we maakte er toen een vakantie van de uitjes van. Vele boswandelingen door het land heen, op afstand.. 🙁 Maar al met al een ook geslaagde vakantie. Dit jaar is ook anders, dit door onze fantastische reis naar Zuid-Afrika. Hier kan je eventueel meer over lezen via de knop Zuid-Afrika.
Maar goed dit jaar dus anders, we hebben een museum jaarkaart en daarmee gaan we vast mooie avonturen beleven.
En met dat de vakantie begint, start ook standje relaxed! En daarbij hoort ook comfort food. Ze zijn hier gek op pizza en op wraps, dus waarom niet combineren. Stiekem aten wij dit gister al en bij de vraag wat we vanavond moeten eten waren de twee unaniem. Die pizza wrap puntjes!! Sja, dan kan ik geen nee zeggen.
Je kan de pizza tortilla wrap puntjes maken met wat jij lekker vind! Wij zelf houden van iets meer pit dus gebruikte we het recept hier onder. Lekker met shoarma. De kinderen zijn altijd van de ham & kaas, dus die variant kwam voor hun op tafel.
Wat lijkt jou een goed vulling/topping voor deze pizza puntjes?
Pizza tortilla wrap puntjes
Ingrediënten
- 4 volkoren tortilla wraps
- ¼ pakje tomaten frito chilli
- ½ zakje geraspte mozzarella
- 300 gr kipdijfilet shoarma
- knoflooksaus
Instructies
- Verhit een wokpan en bak de shoarma gaar.
- Halveer de wraps.
- Doe op het midden van elke helft een beetje tomaten frito, geraspte kaas en shoarma (of andere topping naar keuze).
- Vouw ze in een 3 hoekje en leg ze in een pizza vorm, op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Ik deed ze in een spring vorm.
- Smeer nu nog meer tomaten frito over de wrap puntjes en bestrooi met kaas.
- Zet in een voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten. 200℃ onderboven warmte. Zodra de kaas mooi gesmolten is kan je aanvallen! Serveer eventueel met knoflooksaus.
Notities
- Volkoren wraps van Santa Maria
- Tomaten frito van Heinz
- Kipdijfilet shoarma van Mr. Fillet