Pizza deeg met semola

Al jaren zijn wij in het bezit van een Cobb. Een soort tafel barbecue. Je hebt ze op kolen maar ook op gas. Die van ons is op kolen. We barbecuen er al mee zodra de eerste zonnestralen het toe laten. Lekker in de tuin uit de wind. We maken er werkelijk van alles op.

Ook gaat hij al jaren mee naar de camping. Daar dient hij als ons hoofd keuken stel. We grillen, bakken en natuurlijk gewoon ouderwets barbecuen er op. Zo maken we er dagelijks vers brood op, met een verjaardag bakken we cake of zelfs chocolade taart. We hebben pannenkoeken feestjes, maar wokken er ook lekker wat kip voor de nasi op.

Pizza leek ons een leuke afwisseling dus kochten we een pizza steen. Eerlijk is eerlijk dat werd geen succes, de pizza werd zwart, maar niet gaar. Verschillende tips geprobeerd, met en zonder bakpapier. Dus lieten we het maar varen. Sja, je kan niet alles hebben he.

Afgelopen zomer kochten we een iets grotere barbecue, eentje waar we beter de temperatuur in kunnen regelen en ook wat meer op kwijt kunnen zodat er gasten kunnen blijven eten. Een Bastard! Wat een uitvinding. De Cobb wordt overigens niet aan de kant gezet hoor! Dit blijft onze number one camping gerei.

Maar goed, op de Bastard hebben we inmiddels heel wat lekkere dingen gemaakt. Ideaal dus omdat je de temperatuur zo goed kan reguleren. Nu dachten we, misschien kunnen we hier pizza’s op maken. Wellicht gaat dit nu wel lukken, alleen geen pizza steen. Of toch wel! Die van de Cobb! Dus die van stal getrokken om te kijken of het dit keer wel wilde lukken. Ja, eerst proberen, een goed passende staan kan later altijd aangeschaft worden.

Geloof het of niet, in een keer goed! Wat een schot in de roos. Heerlijk deeg, de steen die perfect werkte. Och wat hebben we enorm genoten en heerlijk gegeten. De kids vonden het ook echt een feestje.

Dus nu is het jouw beurt! Geen mooie barbecue? Gebruik gewoon lekker je oven in de keuken. Ik hoop dat je net zo geniet als dat wij hebben gedaan. Hier komt dit deeg nog vaak op tafel!

Pizza deeg

Pizza deeg met semola

Heerlijk knapperig pizza deeg.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 8
calorieën 299 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 gr bloem tipo 00
  • 100 gr semola + extra
  • 60 gr olijfolie
  • 1 zakje gist
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout
  • 50 gr lauw warm water
  • 250 gr warme melk

Instructies
 

  • Meng het water met de gist en suiker en laat 5 minuten staan.
  • Meng de overige ingrediënten met het gist mengsel en kneed met de keuken machine voor zo'n 20 minuten.
  • Leg het deeg in ingevette kom, dek af met huishoud folie en zet op een tochtvrije warme plek.
  • Laat het deeg 1,5 uur rijzen.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken (ongeveer 110 gr per stuk). En rol er bollen van.
  • Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat (met afstand!) en laat nog eens 1 uur rijzen.
  • Rol elke bol uit tot een mooie pizza en beleg naar keuze.
  • Bak ze in 3 minuten gaar op een voorverwarmde pizzasteen in een barbecue op 300℃.
    Of in een voorverwarmde oven op 250℃ voor ongeveer 10 à 15 minuten.
Trefwoord Bastard, BBQ, Deeg, Kamado, Pizza, Pizza deeg

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept