Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Pizza deeg met semola
Heerlijk knapperig pizza deeg.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
25
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
8
calorieën
299
kcal
Ingrediënten
400
gr
bloem tipo 00
100
gr
semola + extra
60
gr
olijfolie
1
zakje
gist
1
el
suiker
1
tl
zout
50
gr
lauw warm water
250
gr
warme melk
Instructies
Meng het water met de gist en suiker en laat 5 minuten staan.
Meng de overige ingrediënten met het gist mengsel en kneed met de keuken machine voor zo'n 20 minuten.
Leg het deeg in ingevette kom, dek af met huishoud folie en zet op een tochtvrije warme plek.
Laat het deeg 1,5 uur rijzen.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken (ongeveer 110 gr per stuk). En rol er bollen van.
Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat (met afstand!) en laat nog eens 1 uur rijzen.
Rol elke bol uit tot een mooie pizza en beleg naar keuze.
Bak ze in 3 minuten gaar op een voorverwarmde pizzasteen in een barbecue op 300℃.
Of in een voorverwarmde oven op 250℃ voor ongeveer 10 à 15 minuten.
Trefwoord
Barbecue, Bastard, BBQ, Deeg, Kamado, Pizza, Pizza deeg