Ga terug
Pizza deeg

Pizza deeg met semola

Heerlijk knapperig pizza deeg.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 8
calorieën 299 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 gr bloem tipo 00
  • 100 gr semola + extra
  • 60 gr olijfolie
  • 1 zakje gist
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout
  • 50 gr lauw warm water
  • 250 gr warme melk

Instructies
 

  • Meng het water met de gist en suiker en laat 5 minuten staan.
  • Meng de overige ingrediënten met het gist mengsel en kneed met de keuken machine voor zo'n 20 minuten.
  • Leg het deeg in ingevette kom, dek af met huishoud folie en zet op een tochtvrije warme plek.
  • Laat het deeg 1,5 uur rijzen.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken (ongeveer 110 gr per stuk). En rol er bollen van.
  • Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat (met afstand!) en laat nog eens 1 uur rijzen.
  • Rol elke bol uit tot een mooie pizza en beleg naar keuze.
  • Bak ze in 3 minuten gaar op een voorverwarmde pizzasteen in een barbecue op 300℃.
    Of in een voorverwarmde oven op 250℃ voor ongeveer 10 à 15 minuten.
Trefwoord Barbecue, Bastard, BBQ, Deeg, Kamado, Pizza, Pizza deeg