Pistache roomijs

De zomer is aan, voor hoelang? Ja, dat weet je hier in Nederland maar nooit. Dus nemen we het er maar van zolang het duurt. Vandaag dus volop zon op het programma. Niet zo overdreven heet als afgelopen dagen, maar precies goed.

Wij hebben vandaag een lekker feestje, Defqon 1 staat op het programma. Men denkt altijd, jij en Defqon? Sja, ik ben van alle markten thuis, heerlijk middagje en avondje stampen met vrienden. Gezelligheid, dansjes en lekker eten. Misschien ook wel een verfrissend ijsje, want met deze temperaturen vraagt je lijf om ijsjes! Deze temperaturen maakt de dag top!

Zijn jullie ook zo gek op ijs? Hier staat het in de zomer periode bijna dagelijks op het menu. Op Defqon hebben ze een meer standaard menu qua ijsjes, denk aan de raketjes en festini ijsjes. Maar thuis zorg ik toch altijd wel voor een lekker roomijs in de vriezer. Dit keer een pistache roomijs.

Pistache is toch heerlijk en ook in ijs komt het goed tot zijn recht. Deze schaal was zo op, dus moest snel weer aangevuld worden. No problemo, we love ijs en deze is een fluitje van een cent.

Ga jij ook aan de slag met deze lekkere pistache roomijs? Als je vroeg begint kan je er vanavond nog van smullen. En dat wil je toch met deze zomerse temperaturen? Laat je even een berichtje achter wanneer je deze gemaakt hebt? Ben reuze benieuwd of je er net zo van gesmuld hebt als wij 🙂

Enjoy your day lieve mensen!

Pistache ijs

Pistache roomijs

Heerlijk roomijs met de smaak van pistache.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 10 minuten
Gang ijs
Keuken Nederlands
Porties 1 bak
calorieën 3300 kcal

Equipment

  • Vries vaste bak

Ingrediënten
  

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 el pistache pasta
  • 45 gr pistache nootjes fijn gehakt

Instructies
 

  • Klop de slagroom lobbig.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe en mix even flink door.
  • Meng nu de pistache pasta er door.
  • Giet de helft van het slagroom mengsel in een vries vaste bak.
  • Strooi de helft van de pistache nootjes over het slagroom mengsel. Meng een beetje door met een mes of saté prikker. Herhaal met de beide andere helften.
  • Zet afgedekt in de vriezer voor ongeveer 6 – 8 uur of een hele nacht. En geniet!

Notities

  • Pistache pasta kan je oa kopen bij Koro (webshop). Daar heb ik de pistache pasta vandaan. Maar is ook te koop in je plaatselijke supermarkt.
Trefwoord Ice, Ice cream, Ijs, Pistache, roomijs, Zomer, Zonder ijsmachine

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept