Ga terug
Pistache ijs

Pistache roomijs

Heerlijk roomijs met de smaak van pistache.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 10 minuten
Gang ijs
Keuken Nederlands
Porties 1 bak
calorieën 3300 kcal

Equipment

  • Vries vaste bak

Ingrediënten
  

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 el pistache pasta
  • 45 gr pistache nootjes fijn gehakt

Instructies
 

  • Klop de slagroom lobbig.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe en mix even flink door.
  • Meng nu de pistache pasta er door.
  • Giet de helft van het slagroom mengsel in een vries vaste bak.
  • Strooi de helft van de pistache nootjes over het slagroom mengsel. Meng een beetje door met een mes of saté prikker. Herhaal met de beide andere helften.
  • Zet afgedekt in de vriezer voor ongeveer 6 - 8 uur of een hele nacht. En geniet!

Notities

  • Pistache pasta kan je oa kopen bij Koro (webshop). Daar heb ik de pistache pasta vandaan. Maar is ook te koop in je plaatselijke supermarkt.
Trefwoord Ice, Ice cream, Ijs, Pistache, roomijs, Zomer, Zonder ijsmachine