Pindakaas koekjes zonder bloem

Het laatste weekend van de kerstvakantie zit er op, dat die van ons nog een dag studiedag hebben laten we maar even achterwege 😉 En wat voor een weekend was het, hier zat hij vol met kinderfeestjes, waardoor we (manlief & ik) gezellig op pad konden. We gingen naar de film, naar Mufasa, een prachtige film. Zeker de moeite waard. We gingen gelijk all in, 4DX, een bijzondere ervaring. Maar maakte het wel echt compleet.

Vandaag stond in het teken van sporten, de kerstboom aftuigen, deze deur uit zetten en daarbij een boel huishouden. Maar toen we wakker werden, lag er een dikke laag sneeuw! Hoe leuk! Gezien de weersvoorspellingen heb ik gauw de kindjes wakker gemaakt en zijn we met z’n allen lekker naar buiten gegaan. Lekker rennen en glijden in de sneeuw, sneeuwballen gooien, schommelen en van de glijbaan in de speeltuin. Het hondje wat lekker heen en weer rende, kindjes die rond rende en aan het gillen waren. Dat samen met een witte wereld. Daar wordt toch iedereen blij van? En maar goed dat we dit vroeg deden, want na een uur begon het al te regenen en werd het een blubber bende. Maar de fijne ochtend samen en de witte wereld voor korte tijd neemt niemand ons meer af.

De rest van de dag was treurig, dus tussen het huishouden door kon ik mooi wat recept ideeën uitproberen. Met goed succes! Aan een recept ben ik niet toegekomen, deze moet ik op een later moment nog maar eens gaan proberen. Maar voor nu, 2 recepten waar ik blij mee ben. Beide met een gezonder karakter.

Deze pindakaas koekjes zijn een schot in de roos. De koekjes bevatten best wat calorieën, maar door de suikervervanger en het weg laten van de bloem niet bar slecht. Niet gelijk mega gezond, maar zeker gezonder. En dat is in deze tijd geloof ik iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Op verantwoorde manier toch een lekker koekje snoepen.

Voor dit koekje gebruikte ik de Bio PNUTS pindakaas karamel zeezout. Echt mega lekker, ook voor de kindjes. Ze zijn zo gemaakt, dus als ze zo de eerste dag school er weer op hebben zitten kan je ze lekker met ze op snoepen met een kop thee.

Ik ben benieuwd wat je er van vind!

Pindakaas koekjes

Pindakaas koekjes zonder bloem

Snelle en makkelijke pindakaas koekjes zonder bloem.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Cookies
Keuken Nederlands
Porties 9
calorieën 236 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 gr pindakaas (karamel zeezout)
  • 1 ei
  • 1 zakje baksoda
  • 75 gr suiker vervanger
  • 100 gr pure chocolade (chips of in stukjes gehakt)

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten behalve de chocolade goed door elkaar tot een egaal deeg.
    Pindakaas koekjes
  • Meng dan de chocolade er door.
    Pindakaas koekjes
  • Schep met een ijslepel 9 bollen op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
    Pindakaas koekjes
  • Bak in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte) op 180℃ voor ongeveer 12 minuten. De koekjes zijn klaar wanneer ze aan de bovenkant stevig zijn en mooi goud bruin.
  • Laat ze op de bakplaat volledig afkoelen.

Notities

  • Ik gebruikte de bio PNUTS  pindakaas. 
  • Als suiker vervanger gebruikte ik de erythritol & stevia extract van Prozis. 
  • De chocolate drops zero sugar added ook van Prozis. 
  • Heb je geen suiker vervanger in huis? Je kan gewone suiker gebruiken of basterd suiker. Hiervoor heb je dan 150 gram nodig. 
Pindakaas koekjes
Trefwoord Chocolate chip, Karamel Zeezout, Pindakaas, Suikervervanger, Zonder bloem

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept