Ga terug
Pindakaas koekjes

Pindakaas koekjes zonder bloem

Snelle en makkelijke pindakaas koekjes zonder bloem.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Cookies
Keuken Nederlands
Porties 9
calorieën 236 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 gr pindakaas (karamel zeezout)
  • 1 ei
  • 1 zakje baksoda
  • 75 gr suiker vervanger
  • 100 gr pure chocolade (chips of in stukjes gehakt)

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten behalve de chocolade goed door elkaar tot een egaal deeg.
    Pindakaas koekjes
  • Meng dan de chocolade er door.
    Pindakaas koekjes
  • Schep met een ijslepel 9 bollen op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
    Pindakaas koekjes
  • Bak in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte) op 180℃ voor ongeveer 12 minuten. De koekjes zijn klaar wanneer ze aan de bovenkant stevig zijn en mooi goud bruin.
  • Laat ze op de bakplaat volledig afkoelen.

Notities

  • Ik gebruikte de bio PNUTS  pindakaas. 
  • Als suiker vervanger gebruikte ik de erythritol & stevia extract van Prozis. 
  • De chocolate drops zero sugar added ook van Prozis. 
  • Heb je geen suiker vervanger in huis? Je kan gewone suiker gebruiken of basterd suiker. Hiervoor heb je dan 150 gram nodig. 
Pindakaas koekjes
Trefwoord Chocolate chip, Karamel Zeezout, Pindakaas, Suikervervanger, Zonder bloem