Pindakaas koekjes zonder bloem
Snelle en makkelijke pindakaas koekjes zonder bloem.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 22 minuten min
Gang Cookies
Keuken Nederlands
Porties 9
calorieën 236 kcal
- 250 gr pindakaas (karamel zeezout)
- 1 ei
- 1 zakje baksoda
- 75 gr suiker vervanger
- 100 gr pure chocolade (chips of in stukjes gehakt)
Meng alle ingrediënten behalve de chocolade goed door elkaar tot een egaal deeg.
Meng dan de chocolade er door.
Schep met een ijslepel 9 bollen op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte) op 180℃ voor ongeveer 12 minuten. De koekjes zijn klaar wanneer ze aan de bovenkant stevig zijn en mooi goud bruin.
Laat ze op de bakplaat volledig afkoelen.
- Ik gebruikte de bio PNUTS pindakaas.
- Als suiker vervanger gebruikte ik de erythritol & stevia extract van Prozis.
- De chocolate drops zero sugar added ook van Prozis.
- Heb je geen suiker vervanger in huis? Je kan gewone suiker gebruiken of basterd suiker. Hiervoor heb je dan 150 gram nodig.

Trefwoord Chocolate chip, Karamel Zeezout, Pindakaas, Suikervervanger, Zonder bloem