Pindakaas Cookies

Pindakaas, daar word je groot en sterk van! Wie is er niet mee opgegroeid? Manlief en ook de oudste zijn hier gek op pindakaas. Nu heb ik het geluk, als content creator, dat er soms wordt gevraagd of bedrijven iets naar je mogen opsturen. Om te proeven, om mee te experimenteren, om lekkere content mee te maken. En dat doe ik natuurlijk maar al te graag. Misschien zijn pindakaas en koekjes een beetje een afgezaagde combi, maar ik word er echt heel blij van. Je kan eindeloos variëren en ze vallen altijd in de smaak! Ik maakte deze pindakaas koekjes, gevuld met pistache nootjes en chocolade. Het waren er 8 en dat waren er veelste weinig, want ze waren binnen no-time op. En dat is toch het grootste compliment of niet?

Pindakaas Cookies

Heerlijk zachte pindakaas koekjes met een vleugje chocolade.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Cookies
Keuken Nederlands
Porties 8 stuks
calorieën 235 kcal

Ingrediënten
  

  • 70 gr pindakaas
  • 75 gr bruine basterdsuiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 50 ml melk
  • 100 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 gr pistache nootjes
  • 60 gr pure chocolade

Instructies
 

  • Hak de pistache nootjes en de chocolade grof.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar, dit kan je gewoon met een vork doen.
  • Maak 8 bollen van het deeg.
  • Leg de bollen (met tussen ruimte) op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Druk de bollen wat plat, koekjes vorm.
  • Bak ze voor 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180℃ (onder bovenwarmte).
  • Haal de bakplaat uit de oven, laat de koekjes afkoelen op de bakplaat en geniet!

Notities

  • Gebruik een smeuïge pindakaas. Ik gebruikte de karamel zeezout versie van Pnuts Peanutbutter.


Laat weten wat je van het recept vind:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden… 
Trefwoord Chocolate, Coookies, Pindakaas